este foarte ciudat raspunsul , dar chiar daca buna credinta se prezuma totusi regula in materia simulatiei in ce priveste tertii sau conflictele dintre ei este ca au castig de cauza acei terti care s-au increzut cu buna credinte pe contractul public ( deci , normal ca pot exista si terti de rea cred.) ori asa cum este in enunt categoria tertilor este foarte vasta (tinand cont ca actul public se inchee intotdeauna inainte sau concomitent cu cel secret) deci poate fi vorba de ex. si de terti de rea credinta care in complicitate cu una din partile" viitoarei simulatii " sa fraudeze interesele celeilalte parti
oricum la acest examen in care doar un singur raspuns este corect ,raspunsul =b= este evident corect, restul sant puse la deruta:((
Cateva grile din penal :
G1.Fapta inculpatului care,dupa ce victima i-a adresat cuvinte injurioase si l-a amenintat cu cutitul,i-a smuls acesteia cutitul din mana si i-a aplicat doua lovituri in abdomen,provocandu-i leziuni care au necesitat 12 zile pt vindecare:
a-este infractiune
b-este savarsita in legitima aparare
c-este savarsita in conditiile constrangerii fizice
G2. Fapta inculpatei care,de teama batailor primite de la sotul sau,a falsificat libretul CEC, pt a ascunde faptul ca nu a depus suma de bani primita de la acesta:
a-este infractiune
b-este savarsita in conditiile constrangerii morale
c-este savarsita in conditiile constrangerii fizice
G3.Fapta inculpatului care,fiind atacat de catre victima ,a apucat cu mainile coada toporului cu care fusese atatcat si,in incercarea de a-l dezarma pe agresor ,a provocat moartea acestuia este savarsita in conditiile
67 Nulitatea absolută virtuală a actului de procedură:
A. poate fi declarată numai dacă este prevăzută expres de lege
B. poate fi reţinută doar condiţionat de dovedirea unei vătămări procesuale
C. poate fi invocată doar de către cel vătămat în drepturile sale procesuale
D. niciuna din variantele de mai sus
Raspuns corect B. Eu as spune D pentru ca exista si nulitati absolute, neprevazute expres in lege, cum e nulitatea rezultata din gresita alcatuire a instantei de judecata si care nu este conditionata de existenta vreunei vatamari. Altfel ar insemna ca autorul grilei accepta un singur tip de nulitate neconditionata, cea rezultata din necompetenta judecatorului, pentru ca este singura expres prevazuta in cod. Tot pe aceeasi logica exclude existenta vreunei nulitati neconditionate si virtuale. Or, astea au fost descoperite de doctrina si jurisprudenta, cum arata si Ciobanu, printre care se regaseste si cea de care v-am zis eu mai sus . Ce parere aveti? Grila e tot din cele de la examenul cu pricina...