avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
o asteptam si pe blody...
=D>=D> in sfarsit corect
Fructele civile produse de imobil nu se cuvin proprietarului:
A. dacă imobilul face obiectul dreptului de uzufruct
B. deoarece acest drept nu se întemeiază pe un drept de accesiune
C. dacă imobilul a fost uzucapat
D. niciuna din variantele de mai sus

Am sa ma antepronunt pentru ca am o nelamurire. Raspunsul corect este A. Nu inteleg de ce nu e si C. Odata ce bunul este uzucapat, posesorul chiar de rea-credinta e considerat cu efect retroactiv ca fiind proprietar inca de la intrarea sa in posesie. Deci eventualele fructe civile se vor cuveni noului proprietar, atat cele anterioare uzucapiunii, cat si cele ulterioare in virtutea noului sa drept de proprietate. Atunci de ce i s-ar mai cuveni vechiului proprietar fructele civile?

Grila e din cele date la examenul de promovare in functii de executie.
stimate coleg
daca bunul a fost uzucapat , toate fructele ( civ. , ind,natur. ) se cuvin uzucapantului adica proprietarului si astfel daca in enunt se spune ca fructele nu se cuvin proprietarului raspunsul = c = este gresit ( ti-ai dat singur raspunsul cand te-ai antepronuntat )
in raspunsul = c = se spune ca bunul a fost uzucapat , deci in prezent imobilul este al proprietarului ( cel care a exercitat posesia in termenul de prescriptie achizitiva ) , deci i se cuvin fructele
in speranta ca m-am facut inteles iti doresc noapte buna;)
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
Multumesc! Asa are o logica. Credeam ca enuntul se refera la proprietarul anterior. In loc sa ma gandesc la proprietarul care a uzucapat, ma gandeam la proprietarul de dinainte de uzucapiune si ma intrebam, fara rost ce-i drept, de ce i s-ar cuveni lui fructele civile iar nu uzucapantului.

Mai am una... :D tot din cele de la examenul mai sus aratat...

21 Contractul public, în cazul simulaţiei:
A. poate fi invocat de către terţii care au contractat cu una dintre părţile simulaţiei înainte de încheierea contractului
public
B. nu produce efecte în raporturile dintre părţi, chiar şi atunci când contractul secret este lovit de nulitate absolută
C. se încheie, întotdeauna, anterior contractului secret
D. niciuna din variantele de mai sus

Raspunsul corect e doar B. De ce nu e si A? Pentru ca nu se specifica despre ce terti este vorba, de buna sau de rea-credinta? Dar toata lumea stie ca buna-credinta se prezuma. Si atunci nu vad de ce A-ul e gresit. In categoria tertilor care contracteaza anterior incheierii contractului public sunt inclusi, de pilda, toti creditorii chirografari ai uneia dintre parti.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
parole, utilizator
sa postam :d

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)