avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
disjungerea se dispune atunci cand judecarea cauzei este ingreunata din diverse motive: sunt multi inculpati si fata de unii cauza este in stare de judecata iar fata de altii doar in faza de cercetare judecatoreasca SAU daca este un singur inculpat cu mai multe fapte, acelasi lucru, pentru unele se poate da o solutie dar pentru altele mai sunt necesare probe. Cand se descopera noi fapte (deci nu noi acte materiale, cand disjungerea nu este posibila) este greu de inchipuit ca instanta va bate pasul pe loc pentru cele deja aflate in stare de judecata si asteapta administrarea de probe pentru cele noi, doar pt ca exista legatura intre ele.
procesul/verbal de constatare a infractiunii de audienta este un act de incepere a urmaririi penale atata timp cat instanta poate dispune arestarea invinuitului, masura care nu poate fi luata decat dupa inceperea urmaririi penale. (de arestarea faptuitorului nu am auzit, inca)
Trebuie neaparat pe Dl Ciobanu? Poate nu avem norocul si onoarea asta...
esquire a scris:

Dragii mei procesul verbal nu este niciodata act de incepere a urmarii penale :)) ,doar este un act de constatare a unei infractiuni, autorul a dat un raspuns gresit pt ca nu toate grilele lui Voineag au si raspunsuri corecte; asta a fost o grila pe care am discutat-o la seminar deci stiu sigur ca asa e corect ,intrebati-l si voi pe Ciobanu si va lamuriti ,cel mai bine nu?

Draga Esquire,
Noi stim ca, de regula, procesul verbal nu este act de incepere a urmaririi penale conform Legii 356/2006 care abroga art.228 din Cpp, insa in cazul infractiunii de audienta, procesul verbal de constatare este in acelasi timp act de incepere a urmaririi penale. Si crede-ne, ca stim ce vorbim.
O seara buna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2008
ContSters14151, utilizator
aNdreiD a scris:

exista desesizare cand procesul penal se extinde pentru alte fapte? :-/

Ma gandeam la situatia aceea in care procurorul participa la judecata si cere extinderea procesului pentru fapte noi/ persoane noi si declara ca nu pune in miscare actiunea penala, iar instanta da o incheiere si sesizeaza organul de urmarire penala pentru efectuarea de cercetari. Ei bine, in cazul acesta exista desesizarea instantei sau desesizarea este doar atunci cand restituie cauza pentru refacerea urmaririi penale?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)