avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
la cel de 48 de ore nu se face altceva decat instanta apreciaza daca este legala masura arestarii, de la urmatorul termen incepe judecata propriu/zisa cu administrare de probe si cu citare la fiecare termen
pentru termenul de 48 de ore nu este necesar ca el sa primeasca citatia intr/un anumit termen
AlinaMihai a scris:

Art 313 alin.4 se refera la primul termen de judecata cand instanta tr sa verifice legalitatea si temeinica arestarii preventive. Cand parchetul sesizeaza instanta ea este obligata ca in 48 de ore sa ia dosarul in camera de consiliu si sa se pronunte asupra celor amintite. Tot atunci i se inmaneaza inculpatului si o copie de pe actul de sesizare. In acest moment se fixeaza adevaratul prim termen de judecata pentru care lui tr sa i se inmaneze citatia cu cel putin 5 zile inainte.
318 se refera la amanarea cauzei cand inculpatului nu i s/a inmanat copia actului de sesizare nici la termenul cand s/a verif legalit si temeinicia arest prev dar nici prin citatie ulterior, cu 3 zile inaintea termenului de judecata.

Multumesc Alina pt ajutor. Deci in cele 48 de ore i se inmaneaza doar copia actului de sesizare, in schimb citatia tot cu cel putin 5 zile inainte de judecata.
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
ContSters14151, utilizator
exact
:P:P=D>
citatia cu 5 zile inaintea termenului se refera la tot cursul judecatii
dar cel cu 48 de ore este cumva inaintea inceperii judecatii (este special pt verif arestarii)

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)