avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Gavril a scris:

anamariadanoiu a scris:

Draga Esquire,
Noi stim ca, de regula, procesul verbal nu este act de incepere a urmaririi penale conform Legii 356/2006 care abroga art.228 din Cpp, insa in cazul infractiunii de audienta, procesul verbal de constatare este in acelasi timp act de incepere a urmaririi penale. Si crede-ne, ca stim ce vorbim.
O seara buna.

nu cumva acolo vorbim de incheiere de sedinta ?

Acuma, nu-mi da in cap daca gresesc. Asa imi aminteam si eu. Recunosc ca procedura penala e punctul meu slab.

Nu. Conform art.299, infractiunile de audienta (savarsite in cursul sedintei de judecata) se constata prin proces-verbal.

P.S.: Stai linistit. Nu-s asa de 'capoasa'. :D
ok. intre timp am cautat si am citit si eu.
eu imi aminteam ceva de incheiere de sedinta. nu mai stiu de ce.
poate pt. ca zice acolo ca se consemneaza si in incheierea de sedinta.
incheiere de sedinta sau proces verbal este acelasi lucru( incheierea fiind procesul verbal a celor intamplate in timpul sedintei de judecata). Atunci cand se constata savarsirea unei infractiuni de audienta la procuror se va trimite aceasta incheiere impreuna cu invinuitul.
Conform dispozitiilor art.299 C.proc.pen., presedintele completului de judecata este singurul in masura sa constate savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa si sa il identifice pe faptuitor. Totodata, textul indica si actul procedural prin care se constata savarsirea infractiunii, si anume proces-verbal care ulterior va fi trimis procurorului care este competent sa supravegheze urmarirea penala, acesta inaintandu-l organului de cercetare penala asupra caruia isi exercita atributiile de supraveghere si control. Acest proces-verbal reprezinta actul de incepere a urmaririi penale pentru infractiunea de marturie mincinoasa.
art. 228 a fost abrogat ? nu cred, cred ca mai degraba prin legea 356/2006 a fost abrogat alineatul 3. ca procesul verbal este inaintat procurorului in vederea inceperii urmarii penale in cazul unei infractiuni de audienta asta stiu ,dar unde scrie in lege ca acest proces verbal constituie in acelasi timp si actul de incepere al urmarii penale? art. 299 nu precizeaza acest lucru, iar daca legiuitorul ar fi vrut ca urmarirea penala sa poata incepe prin proces verbal ma indoiesc ca in momentul adoptarii legii 356/2006 de modificare a art.228 nu ar fi inclus si aceasta precizare. asta vreau sa stiu unde scrie in lege ca procesul verbal este act de incepere a urmarii penale? si hai succes everybody ne "revedem" pe forum in toamna dupa exam

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)