avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Culorile semaforului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Culorile semaforului

ce dispozitii din codul rutier permit trecerea pe culoarea galbena a semaforului?
Cel mai recent răspuns: Sinziana_brj , utilizator 21:55, 21 Octombrie 2010
Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 - art. 53:

"(1) Cand semnalul de culoare galbena apare dupa semnalul de culoare verde, conducatorul vehiculului care se apropie de intersectie nu trebuie sa treaca de locurile prevazute la art. 52 alin. (2), cu exceptia situatiei in care, la aparitia semnalului, se afla atat de aproape de acele locuri incat nu ar mai putea opri vehiculul in conditii de siguranta.
(2) Semnalul de culoare galbena intermitent permite trecerea, conducatorul de vehicul fiind obligat sa circule cu viteza redusa, sa respecte semnificatia semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie aplicabile in acel loc."

avocat Radu Stan
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema dupa constatare amiabila ? erounecunoscut erounecunoscut Buna ziua, Am fost implicat intr-un [u]accident stupid[/u]. Venind pe un drum cu prioritate si intrand intr-o intersectie semaforizata am fost ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, plangere contraventionala alxalinm alxalinm Buna ziua.Din pacate sambata seara am fost oprit de politie pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului si pe procesul verbal scrie ca fapta ... (vezi toată discuția)