am mare nevoie de opinia dumneavoastra! Doresc sa cumpar un apartament si din documentatia prezentata de vanzatori rezulta ca in decursul anului 2007 acestia au cumparat in baza unui contract de vz-cump. un apartamnet la pretul de EUR 60,000 pentru care au primit un credit bancar.
Aspectul care ma ingrijoreaza este ca taxele precepute de notar s-au calculat la suma de EUR 69,000 - conform grilei notarilor, de unde se deduce catranzactia s-a facut la un pret mai mic decat cel de piata (cumparatorii si vanzatorii fiind de altfel rude).
Intre timp, primul vanzator a decedat. Exista riscul ca diversi mostenitori sa conteste acest act de vanzare cumparare? In acest caz, eu pot fi considerata cumparator de buna credinta sau risc pierderea proprietatii?
Buna dimineata!
1.As vrea sa imi spuneti daca incheierea unui act ascuns in temeiul art. 1175 C.civ., incheiere care este ulterioara actului aparent, are valabilitate?
2.Si daca inserarea unei clauze in contractul de vanzare cumparare, potrivit careia A si B iau bani de la C si se obliga sa nu vanda, inchirieze... imobilul pana nu achita suma de bani luata de la C, este o clauza in regula?
Si care sunt riscurile la cele 2 variante.
Multumesc.