avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare

Buna seara!

am mare nevoie de opinia dumneavoastra! Doresc sa cumpar un apartament si din documentatia prezentata de vanzatori rezulta ca in decursul anului 2007 acestia au cumparat in baza unui contract de vz-cump. un apartamnet la pretul de EUR 60,000 pentru care au primit un credit bancar.

Aspectul care ma ingrijoreaza este ca taxele precepute de notar s-au calculat la suma de EUR 69,000 - conform grilei notarilor, de unde se deduce catranzactia s-a facut la un pret mai mic decat cel de piata (cumparatorii si vanzatorii fiind de altfel rude).

Intre timp, primul vanzator a decedat. Exista riscul ca diversi mostenitori sa conteste acest act de vanzare cumparare? In acest caz, eu pot fi considerata cumparator de buna credinta sau risc pierderea proprietatii?

Multumesc,

Emilia
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2008
emilia_m, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters81331 , utilizator 08:35, 22 Mai 2009
scuze ramane la 60,000 cu grila de 69 :-)
Buna dimineata!
1.As vrea sa imi spuneti daca incheierea unui act ascuns in temeiul art. 1175 C.civ., incheiere care este ulterioara actului aparent, are valabilitate?
2.Si daca inserarea unei clauze in contractul de vanzare cumparare, potrivit careia A si B iau bani de la C si se obliga sa nu vanda, inchirieze... imobilul pana nu achita suma de bani luata de la C, este o clauza in regula?
Si care sunt riscurile la cele 2 variante.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se poate anula contractul de vanzare cumparare? buzel buzel am cumparat un teren in 2007 undeva la tara cu 10.000 de euro iar in contract a fost trecuta suma de 20.000 de euro din neatentia tuturor crezand ca asa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare in rate marcel23 marcel23 Un unchi pe care l-am ajutat mult vrea sa imi vanda o garsoniera sub pretul pietei si in rate. El vrea neaparat cash. In contractul de vanzare cumparare vrea ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la persoana executata silita Manu2 Manu2 Buna ziua, Am urmatoarea problema la care va rog sa ma ajutati cu lamuriri: asociatul meu a cumparat pe firma , in Ianuarie 2013 , un imobil , cu rest de ... (vezi toată discuția)