avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare ref. pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare ref. pensie alimentara

Buna,

Sunt noua pe forum si nu am nici studii de specialitate... Vreau sa va expun urmatoarea situatie:
- divort pronuntat in urma cu 5 ani, pensia alimentara s-a stabilit prin hot. judec: 150 ron, dar el da, fara hot jud, de aprox 2.5 ani, 300 ron
- acum, din N motive, vrea sa renunte la a mai plati pensia alimentara; exista vreo cale de a se infaptui lucrul asta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:43, 29 Ianuarie 2008
Daca chiar ar renunta la a mai plati veti putea face o cerere de majorare a pensiei initial stabilita.
insa, eu vreau sa stiu daca chiar poate sa renunte legal la a mai plati... si ce motive se pot invoca? poate renunta la drepturile asupra copilului?
Nu poate renunta la o obligatie a sa legala, ca asa... eu as renunta la toate taxele si impozitele care nu-mi plac! Si nu-mi place niciuna si niciunul!
E dreptul copilului, dar are obligatia sa va plateasca doar 150 de lei, asa ca ar putea reduce suma.
In caz ca puteti avea o discutie decenta cu el, spuneti-i ca puteti introduce actiune de marire, ca aceasta va fi pusa in aplicare direct de departamentul contabil al firmei undde lucreaza (daca e cazul) si asa se va trezi ca va plati fara sa vrea!
Mai mult, neplata a 2 luni consecutiv inseamna penal!!! Spuneti-i si asta, dar frumos, numai ca sa inteleaga cat pret pune statul pe copii, drepturile lor si pe obligatile parentale fata de acestia.
Va multumesc pt raspunsuri. Nu pot sa il vorbesc de rau... adevarul e ca mi-a dat dublul pensiei stabilite timp de 2.5 ani (a vorbit din proprie initiativa la dep contabil al firmei la care lucreaza) si nu a intarziat nicio zi.. Ideea e ca nu are inclinatii parentale deloc, iar ideea de a renunta la un drept pe care oricum nu il exercita, mi s-a parut logica (fiecare trebuie sa ne refacem viata).
Imi pare bine ca mai exista parinti care, desi despartiti, se poarta decent unul cu altul!
Cred ca puteti avea o discutie corecta cu el. INtr-adevar, s-a purtat frumos, dar nu e mortiv sa nu se mai poarte...
Muklta bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs hotarare judecatoreasca marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Acum cateva zile mi-a sosit acasa hotararea judecatoreasca pentru pensia alimentara a copilului...sunt reclamanta, si as avea o intrebare, ce pot ... (vezi toată discuția)
Pot renunta la copil? ankalupu ankalupu daca am un copil in urma unei casatorii, acesta a fost incredintat mamei cu acordul meu si conditia sa-l vad la fiecare sfarsit de saptamana si sa ma pot ocupa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am divorțat, acum 4 ani, de fostul soț prin notar, ... Karina28 Karina28 Bună ziua, am divorțat, acum 4 ani, de fostul soț prin notar, unde am făcut o convenție ca pensiea alimentara a copilului sa fie de 150 de RON, menționez ... (vezi toată discuția)