Indrumati-ma, va rog, referitor la accesarea fondurilor europene nerambursabile.
Am citi cate ceva despre suma maxima de 200.000 euro nerambursabili. De unde sa incep? Cu firme de consultanta? Cu bancile? O sa va spun apoi concret ce proiect sau proiecte am in vedere, pentru asociatia de proprietari, sa va dati cu parerea.
Multumesc!
Nimic din ce ati scris nu ar fi activitati eligibile pentru dvs. pe vreunul dintre programe. Cand accesati un program - orice program - exista un criteriu simplu si banal: nu puteti face un proiect care vizeaza proprietatea altuia (publica sau privata). Iar pentru interfoane, lifturi, panouri solare, etc. acestea reprezinta imbunatatiri ale proprietatii private (asociatii de proprietari) si eu le-as asimila cu investitiile imobiliare.
Unele dintre idei ar fi eligibile, dar nu pentru dvs. in conditiile date: amenajarea de spatii verzi pentru APL - pe domeniul public, poate amenajarea de parcari daca o includ in PID, modernizarea canalizarii daca ati fi fost in mediul rural si tot din partea APL, instalarea de panouri solare pentru APL, daca terasale ar fi apartinut primariei, daca energia ar fi fost livrata si in SEN si daca fondurile pe aceasta linie nu ar fi fost epuizate.
Restul: modernizare de lifturi, interfoane, softuri, mobilier vor ramane cel mai probabil doar la stadiul de idee neaplicata.
Dictionar:
APL = Autoritate Publica Locala
PID = Plan Integrat de Dezvoltare
SEN = Sistemul Energetic National
Conform statutului de Asociatie de proprietari scrie clar NEGRU PE ALB:
"Obtinere de finantari nerambursabile pentru proiecte in cazul asociatiei de proprietari"
punctual 11 mai exact. Cititi manualul Lui Radu Opaina si pe urma dati-va cu parerea!!!
Va salut, am observat ca doriti fonduri pentru asociatii de locatari , as dori sa va intreb daca ati reusit si cum , suntem interesati si noi de aceste fonduri mai ales ca trebuie sa renovam canalizarile ,mai precis tot ce tine de bloc pana la canalizarea stradala!Va multumesc!
Camin de batrani
lasculuca947
As dori o parere avizata in privinta atragerii unor fonduri europene ptr amenajarea si dotarea la standarde europene a unei vile in camin de batrani situata ... (vezi toată discuția)