avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare robinet calorifer
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare robinet calorifer

Buna ziua
Vreau sa schimb un robinet la calorifer deoarece s-a defectat robinetul si curge apa si pentru asta va trebui golita instalatia de apa. Administratorul blocului m-a instiintat ca aceasta actiune o sa ma coste si anume golirea instalatiei de apa calda= 400-500 ron. As dori sa stiu daca eu sunt cel care trebuie(legal) sa plateasca aceasta suma si daca mai exista si alta cale.
Multumesc anicipat.
Nu trebuie sa va dea copie de pe factura, e suficient daca va scrie in chitanta ca ati platit suma suplimentara, pusa pe lista cotelor la intretinere.
Ar fi fost necesara copie de pe factura daca dv. ar trebui sa justificati acesta plata suplimentara catre altcineva.

Pentru cazul descris de dv., fiind vorba despre o defectiune la coloana comuna, totul se repara prin intermediul asociatiei si fiecare proprietar plateste respectiva cheltuiala in functie de cota-parte indiviza
Pai as putea sa-i dau o gaura :))))) Si in timpul asta schimb si robinetul...
Tot n-am inteles un lucru, trebuie sa platesc eu pt ca altfel ar plati toata lumea pt mine si pt ca asta este legea sau administratorul o face din rautate, intentionat.
Si din punct de vedere tehnic daca ar opri apa cu o ora inainte de golire, timp in care s-ar raci caloriferele dar nu ar mai exista un consum de apa unde ar mai fi pierderea? Apa care urmeaza introdusa dupa reparatie, la incarcare, ar fi fost introdusa oricum.
Si inca o intrebare, eu stau cu chirie(cu acte in regula) trebuie sa platesc eu aceasta reparatie sau proprietarul(din pct de vdr legal) ?
- Tehnic problema nu se pune atat de simplu si nici macar asa. Circuitul intre punctul termic si bloc poate fi oprit din robinet, dar apa nu mai circula, ramane acolo si se raceste, dar nu curge nicaieri. Daca se doreste golirea instalatiei la scara de bloc in caz de avarii, atunci se inchide alimentarea cu apa venita de la punctul termic, la nivelul scarii, dar pe retur mai exista un robinet de golire intempestiva a instalatiei pe scara respectiva.

- Problema se rezolva prin contract sau daca nu a fost nimic mentionat in contract cu privire la reparatiile interioare apartamentului, contactati-l pe proprietar si faceti o intelegere scrisa cu el macar de acum incolo.

Reparatii interioare: inlocuirea unui robinet, inlocuirea si reparatia unei tevi la baie, la bucatarie, inlocuirea de faianta sau gresie sparte, zugravire camere etc.
Reparatii exterioare = toate acele reparatii care se fac prin intermediul asociatiei pe proprietatea comuna si care se pun pe listele de intretinere.

Puteti face intelegere scrisa cu proprietarul despre ce va revine sa faceti, sa platiti, astfel incat sa aveti clarificat acest aspect al reparatiilor.

** Va sugerez acest lucru deoarece ca administrator am avut prilejul sa vad asemenea intelegeri, cand proprietarul cerea chitanta separata pentru partea de reparatii din cota de intretinere, explicandu-mi ca asa are contractul facut cu chiriasul, el, ca proprietar sa le plateasca, chiriasul platindu-si numai reparatiile interne......dar si cazuri cand pe proprietar nu-l interesa nimic si chiriasul platea tot absolut, indiferent ce fel de reparatii erau acelea.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
elga50, moderator
elga50 a scris:

. Daca se doreste golirea instalatiei la scara de bloc in caz de avarii, atunci se inchide alimentarea cu apa venita de la punctul termic, la nivelul scarii, dar pe retur mai exista un robinet de golire intempestiva a instalatiei pe scara respectiva.


Realizarea interventiilor pe coloane nu obliga in toate situatiile golirea intregii instalatii.Exista numeroase asociatii cu presedinti interesati si care, fie la schimbarea instalatiei de alimentare cu egent termic fie pe instalatia initiala ,au introdus vane distincte pe tur/retur,aferente fiecarei coloane,astfel incat eventuale defectiuni pe acel tronson sa poata fi remediate fara golirea intregii instalatii.
Se inchid vanele tur/retur ,se goleste strict tronsonul respectiv,urmand ca dupa remediere sa se execute aerisirea intregii instalatii

Alte discuții în legătură

Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Modernizare apartament cristi.catalin cristi.catalin Salut, Am achizitionat recent un apartament intr-un bloc vechi. Dupa cumparare s-a inceput procesul de renovare deoarece apartamentul nu era locuibil. In ... (vezi toată discuția)
Plata golire instalatie incalzire lilianavz lilianavz Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in interiorul apartamentului al carei proprietar sunt s-a fisurat o teava orizontala de la instalatia de ... (vezi toată discuția)