avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... periada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

periada de preaviz

Am si eu o intrebare: sunt oblogat sa stau program normal la munca in timpul preavizului? Am auzit ca se poate sta si 4 ore din cele 8 pe care le aveam ca program. Va rog ajutati-ma cu un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:58, 29 Ianuarie 2008
Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional (2007-2010) prevede posibilitatea ca salariatul să absenteze 4 ore de la lucru pentru a-şi căuta un nou loc de muncă:

"Articolul 74
(2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.

(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator."

Acest caz este aplicabil numai dacă e vorba de un preaviz la concediere (diferit de cel la demisie).
Deci daca imi dau demisia, in perioada de preaviz sunt obligat sa stau tot programul normal, nu??
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)
Concediere director aijin aijin Preavizul in cazul concedierii unui director este de 20 sau 30 de zile lucratoare? (vezi toată discuția)
In perioada preavizului este obligatoriu a se respecta programul de 8 ore? Popescu Lorena Popescu Lorena Este vb de un Agent Vanzari care incepand de la 01 sept 2009 intra in preaviz ptr 15 zile, am inteles ca poate sta la locul de munca 4 ore . Este adevarat? (vezi toată discuția)