avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare societati comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare societati comerciale

buna ziua,
vreau sa infiintez o firma care va avea a obiect de activitate " infiintare firme " , dar nu stiu ce acte imi sunt necesare pentru a prezenta Registrului de comert ca sunt delegata de catre o persoana sa prestez aceasta activitate pt ea.
este indeajuns doar un contract de colaborare intre firma mea si acea persoana?
sau mai am nevoie si de alte documente justificative?
va rog frumos trimiteti-mi la adresa de email : eva_stephanie_2003@yahoo.com modele de aceste acte

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:05, 29 Ianuarie 2008
Asta-i... prea tare si nu ma pot abtine.

O persoana care vrea sa infiinteze o firma de "infiintare firme", dar nu stie nici macar ce acte-i trebuie pentru propria ei infiintare.

Si, eventual asteapta si "modele" de la persoane care practica LEGAL asemenea activitati. (tinand cont de faptul ca activitatile juridice sunt rezervate unei anume categorii profesionale, organizate prin lege, si nu oricarui vanzator de covrigi... ierati-mi exprimarea dar cerinta a fost de natura sa ma enerveze ... cam de dimineata).
d-na avocat , credeam ca prezenta dvs aici este pentru a oferii un sfat , nu pt a va amuza pe seama celor care vor sa faca ceva in aceasta tara, sa plateasca impozite si eventual sa ofere si un loc de munca .
insa , se pare ca de fapt va simtiti putin stingherita de ceea ce doresc sa fac.
mentionez ca infiintez firme de foarte multi ani , dar acum vreau sa transform aceasta activitate " la negru " , in una legala .
ar trebui sa va respectati conduita profesionala daca tot sunteti afisata pe acest site.
chiar sunt dezamagita !!!
asa procedati si cu clientii dvs. d-na avocat?
ddmn a scris:
mentionez ca infiintez firme de foarte multi ani

Atunci inseamna ca stii sa te uiti in CAEN si stii si ce acte iti trebuie. Chiar nu inteleg de ce o persoana experimentata in ale infiintarii de societati comerciale cere din alta parte actele necesare... Cred ca noi ar trebui sa iti cerem tie sa ne impartasesti din experienta ta! =D>
Lege nr. 51/1995(r1) - pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Art. 25. - Exercitarea oricărei activităţi de asistenţă juridică specifică profesiei de avocat şi prevăzută la art. 3 de către o persoană fizică sau juridică ce nu are calitatea de avocat înscris într-un barou şi pe tabloul avocaţilor acelui barou constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit legii penale

Art. 82. - (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi*) persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate în baza altor acte normative ori au fost încuviinţate prin hotărâri judecătoreşti să desfăşoare activităţi de consultanţă, reprezentare sau asistenţă juridică, în orice domenii, îşi încetează de drept activitatea. Continuarea unor asemenea activităţi constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit legii penale.
(2) De asemenea, la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează de drept efectele oricărui act normativ, administrativ sau jurisdicţional prin care au fost recunoscute ori încuviinţate activităţi de consultanţă, reprezentare şi asistenţă juridică contrare dispoziţiilor prezentei legi.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică profesiei de consilier juridic, care va fi exercitată potrivit dispoziţiilor Legii nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic.
(4) Consiliile şi decanii barourilor au obligaţia şi autorizarea să urmărească ducerea la îndeplinire a prevederilor alin. (1) şi (2) şi să ia măsurile legale în acest sens.


So... dupa care conduita profesionala ziceti dvs ca ar trebui eu sa va dau sfaturi pentru a incalca legea???
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2008
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia Îccj (complet ril) nr. 15/2015 ContSters46578 ContSters46578 Prin Decizia nr. 15/2015, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii și a constatat că \"fapta unei persoane care exercită activități ... (vezi toată discuția)
Consultatii juridice Spirios Spirios Buna ziua. Doresc sa stiu daca o persoana licentiata in drept poate acorda doar consultatii juridice fara reprezentare in instanta si in ce conditii. Eventual ... (vezi toată discuția)
Sc - cod caen 6910 Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau As dori un raspuns la o intrebare pentru care nu am timp sa stau sa studiez amanuntit. As dori sa inffintez (sa cumpar) o SC pe care sa desfasor activitati ... (vezi toată discuția)