avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea cartii de munca imi afecteaza la dosarul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea cartii de munca imi afecteaza la dosarul de indemnizatie ?

sunt gravida in 29 de saptamani si sunt in concediu medical iar pt ca nu am dus concediul in 24 de ore la serviciu sa il inregistreze la casa de asigurari cei de la birouri mi-au spus ca imi suspenda cartea de munca pe perioada concediului medical ......suspendarea carti de munca nu imi afscteaza la dosarul pentru indemnizatia copilului ?...si ce ar trebui sa fac? ...eu mai am doua saptemani si intru in prenatal adica dupa medicalul acesta
Cel mai recent răspuns: oana cali , utilizator 14:22, 29 Octombrie 2010
asa stiam si eu ca medicalul se duce pana pe data de 5 a lunii urmatoare dar ei tot insista ca s-a schimbat legea medicalelor de anul acesta si trebuie adus in 24 de ore sa fie depus la cas
De aceea v-am si recomandat sa sesizati Casa de Asigurari de Sanatate.
oana cali a scris:

asa stiam si eu ca medicalul se duce pana pe data de 5 a lunii urmatoare dar ei tot insista ca s-a schimbat legea medicalelor de anul acesta si trebuie adus in 24 de ore sa fie depus la cas
In termen de 24 de ore se anunta angajatorul ca salariatul se afla in incapacitate temporara de munca, asta conform modificarilor intervenite la normele de aplicare a OUG 158 / 2005 - Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în prima zi lucrătoare.
Depunerea cm pentru plata acestuia se face pina la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care s a acordat cm - acest lucru se mentioneaza si pe verso la certificatul de cm.

In 24 de ore trebuie sa ii anuntati de existenta certificatului si sa le transmiteti datele de pe certificat pentru ca ei sa poata transmite o notificare catre CASS cu aceste informatii( data de acordare a cm,perioada,cod,unitatea emitenta,etc).
Ulterior veti duce certificatul medical vizat de medicul de familie la firma.
Si in cazul meu datorita sistemului de plata un pic mai complicat e necesara transmiterea certif medical pana la sf lunii..de aici inteleg graba lor,dar cred ca puteti duce certificatul miercuri..ei vor raporta in functie de ziua de acordare a acestuia..
ieri am dus medicalul la serviciu si directoarea mi-a zis ca imi inchide cartea de munca pt ca am dus concediul prea tarziu iar cei de la casa de asigaurari nu o sa mi-l mai primeasca si o sa pierd indemnizatia pt. copil de 2 ani ,concediul meu e eliberat cu data de 21 .10.2010. si acum imi cer si declaratia care am semnat-o la doctor iar eu nu o am ca nu mi-a data-o si azi trebuie sa ma duc sa o cer eu nu stiu ce sa fac ce vina am eu ca doctorul mi-a dat concediul tocmai miercuri seara va rog ajutati-ma sunt disperata

Alte discuții în legătură

Recuperarea banilor Mihaela249 Mihaela249 Pe fiecare luna am dus concediul medical la locul de munca. Din luna a-8-a de sarcina, iar la sfarsitul celor 126 de zile de concediu angajatorul m-a ... (vezi toată discuția)
Concediul medical beta88 beta88 Buna ziua am o nelamurire in legatura cu concediul medical.In Regulamentul Intern al companiei este stipulat ca trebuie sa prezint in maxim 24 ore concediul ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatilor in perioada concediului medical oana cali oana cali sunt gravida in 29 de saptamani de ieri 21.10.2010 sunt in cocediu medical am anuntat de ieri patronii si mi-au spus sa aduc concediu medical in 24 de ore ... (vezi toată discuția)