avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendarea cartii de munca imi afecteaza la dosarul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendarea cartii de munca imi afecteaza la dosarul de indemnizatie ?

sunt gravida in 29 de saptamani si sunt in concediu medical iar pt ca nu am dus concediul in 24 de ore la serviciu sa il inregistreze la casa de asigurari cei de la birouri mi-au spus ca imi suspenda cartea de munca pe perioada concediului medical ......suspendarea carti de munca nu imi afscteaza la dosarul pentru indemnizatia copilului ?...si ce ar trebui sa fac? ...eu mai am doua saptemani si intru in prenatal adica dupa medicalul acesta
Cel mai recent răspuns: oana cali , utilizator 14:22, 29 Octombrie 2010
oana cali a scris:

ieri am dus medicalul la serviciu si directoarea mi-a zis ca imi inchide cartea de munca pt ca am dus concediul prea tarziu iar cei de la casa de asigaurari nu o sa mi-l mai primeasca si o sa pierd indemnizatia pt. copil de 2 ani ,concediul meu e eliberat cu data de 21 .10.2010. si acum imi cer si declaratia care am semnat-o la doctor iar eu nu o am ca nu mi-a data-o si azi trebuie sa ma duc sa o cer eu nu stiu ce sa fac ce vina am eu ca doctorul mi-a dat concediul tocmai miercuri seara va rog ajutati-ma sunt disperata

Din moment ce concediul medical e pe luna octombrie 2010 , iar inchiderile pe acasta luna se efectueaza in noiembrie, nu vad cum nu mai primeste casa de asigurari concediul medical. Abia in noiembrie se fac declaratiile catre casa de sanatate mai exact pana pe data de 25 ale lunii urmatoare. ( declaratia lunii octombrie se poate depune pana pe 25 noiembrie.
. Eu cred ca doamna directoare e pe cale sa comita un abuz . Stati sa vedeti cum va plateste zilele de medical , de fapt asta e scopul concediului medical - are regimul unui ordin de plata, pe baza lui va sunt motivate absentele de la lucru, fiind pontata in boala si nu nemotivat , daca nu va plateste trebuie sa va mentioneze motivul refuzului de plata pe concediul medical.
la mine nu mai e vorba de plata e vorba ca imi inchide cartea de munca ca nu am dus medicalul pe data de 21 cand scrie data primimiri dar doctorul mi la dat pe data de 27 luna aceasta si imi mai cere si declaratia iar eu nu o am
1. Nu vi se poate "inchide carnetul de munca" asa cum doreste angajatorul.
2. Angajatorul nu are ce face cu declaratia data la medic, nu ii foloseste la nimic.
3.Aveti dreptate in tot ce spuneti dar noi nu putem sa obligam pe angajatorul dvs. sa respecte legile.
4. Asta o poate face Casa de Asigurari de Sanatate (cum v-am spus mai sus) si ITM.
si eu ce fac ca nemernici au cunostinte peste tot si la itm si la casa de asigurari ce sanse am sa imi fac eu dreptate?
1. Faceti sesizari scrise si veti primi raspuns tot in scris.
2. Indiferent de pilele angajatorului nu puteti primi un raspuns in afara legii.
3. Dupa aceea vom vedea daca nu e cazul sa actionati in judecata pe angajator.

Alte discuții în legătură

Recuperarea banilor Mihaela249 Mihaela249 Pe fiecare luna am dus concediul medical la locul de munca. Din luna a-8-a de sarcina, iar la sfarsitul celor 126 de zile de concediu angajatorul m-a ... (vezi toată discuția)
Concediul medical beta88 beta88 Buna ziua am o nelamurire in legatura cu concediul medical.In Regulamentul Intern al companiei este stipulat ca trebuie sa prezint in maxim 24 ore concediul ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatilor in perioada concediului medical oana cali oana cali sunt gravida in 29 de saptamani de ieri 21.10.2010 sunt in cocediu medical am anuntat de ieri patronii si mi-au spus sa aduc concediu medical in 24 de ore ... (vezi toată discuția)