avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare de rezolvat dupa divort si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare de rezolvat dupa divort si partaj

buna ziua! Am o intrebare, dar mai întâi să explic despre ce este vorba. În urma divorțului și a partajului, mama mea a revenit la numele de domnișoară și i s-a dat in cotă de 100% apartamentul in care locuim. Tatălui meu i s-a partajat in cota de 100% un teren intravilan. După care mama a trebuit sa își schimbe buletinul, apoi am schimbat contractele de lumina , gaz etc, apoi am facut intabularea apartamentului (pentru că nu era făcut), e înregistrat si la cartea funciara pe numele mamei de domnisoara (pentru că apartamentul era pe numele tatului si a mamei dar cu numele de familie a tatălui). Problema e că mama ar vrea sa schimbe si contractul de vânzare-cumpărare a apartamentului, să fie numai pe numele ei de domnișoară( pentru că am rămas cu contractul de vânzare-cumpărare pe numele la amândoi). Eu i-am explicat că e înregistrat la Cartea funciară numai pe numele ei și că nu are cum să refacă un alt contract (sincer numai știu cum să-i explic, dar mă gândesc că poate greșesc eu, și chiar se poate chiar se poate schimba).Si daca se poate, unde anume se mai rezolvă și astea?Mulțumesc și aștept răspunsuri la dilema mea
Cel mai recent răspuns: ava_mihaela , utilizator 14:36, 24 Octombrie 2010
Dovada proprietatii mamei dvs o reprezinta hotararea de partaj.
Nu mai poate modifica si actul de vanzare unde sunt trecuti
si mama si tatal dvs pentru ca acel act e corect, fiind incheiat
in timpul casatoriei lor.
Nu se poate schimba contractul insa bunul dintr-un contract se afla in circuitul civil si poate fi supus unor operatiuni juridice ulterioare, ceea ce s-a intamplat si in cazul dumneavoastra.
La acest moment, actul de proprietate al mamei nu mai e acel contract de vanzare cumparare ci sentinta de partaj prin care apartamentul i-a fost atribuit in exclusivitate.
multumesc frumos :)
ca sa inteleaga si mama dvs. trebuie sa-i spuneti in felul urmator;
anumite acte si fapte care au fost savarsite in timpul casatoriei nu mai pot fi schimbate ulterior ca urmare a divortului , spre exemplu;
1- faptul ca tu esti copilul fostului sot al mamei tale nu mai poate fi schimbat, la fel si actul de vanzare cumparare incheiat in timpul casatoriei, inscrisul respectiv nu poate fi modificat scriptic cu privire la parti.
Daca tot nu intelege cu parere de rau trebuie sa-i spui ca o domnisoara care a devenit femeie ca urmare a casatoriei nu poate deveni domnisoara ca urmare a dovortului, la fel si actul la care va referiti.
multumesc, o sa inteleaga de data asta :D :). Toti ce-i care mi-au raspuns mi-au fost de mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj vanzarea apartament Arghir Arghir Am o anume problema...am fost informat de mai multi avocati in privinta asta dar fiecare cu o parere diferita. Situatia fiind: Parintii mei au divortat ... (vezi toată discuția)
Drept la partaj roxanamihaela22101978 roxanamihaela22101978 buna ziua. revin cu lamuriri in privinta partajului parintilor mei casatoriti in 1978 divortati in 2006. ideea este urmatoarea. apartamentul in cauza este ... (vezi toată discuția)
Partaj cu multe semne de intrebare amunika amunika Buna ziua, As dori cateva sfaturi de la cineva de specialitate daca se poate. Tatal meu a decis sa divorteze de mama mea, dupa 30 ani de casnicie ... (vezi toată discuția)