avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Leasing auto
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Leasing auto

Buna ziua,

In calitate PJ am achizitionat un autoturism in leasing. Inca nu a expirat perioada contractuala si mai am cateva rate de platit. As dori sa inchei leasingul si am gasit un potential client in sensul ca ar dori sa achite restul ratelor si sa-mi achite si mie cel putin contravaloarea avansului si cateva rate achitate de catre mine.
Acum intrebarea este care ar fi procedura? In aceasta situatie trebuie sa ne adresam firmei de leasing?
Stiu ca eu nu pot vinde un autoturism in leasing fiindca nu este proprietatea mea, promisiunea de vanzare-cumparare am inteles ca nu se poate nici aceasta dar care ar fi procedura legala? Clientul plateste diferenta direct firmei de leasing? Eu cum pot primi o parte din bani si in care moment? Exista vreo suma minima obligatorie(valoare amortizata/neamortizata, etc.)pe care ar trebui sa o cer clientului sau poate fi o suma negociata si adica avansul+ratele platite-uzura,etc. Si acea suma pe care ar urma sa o primesc trebuie facturata dar catre cine, catre client? Sau factureaza firma de leasing(am auzit variante).
V-as ruga daca stie cineva toata procedura de la a-z.

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
alina240, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 18:47, 24 Octombrie 2010
Schimbarea persoanelor din contractul de leasing trebuie doar aprobata de societatea de leasing. Daca acesta accepta noua parte contractanta, este in ordine.
Astfel noile parti contractante vor fi societatea de leasing si cel ce va inlocuieste, ei respectand in continuare obligatiile contractuale.
Intelegerile facute intre d-voastra si cel ce va intra in contract nu privesc societatea de leasing, intru-cat nu vor fi afectati cu nimic.
Se cesionează contractul de leasing (care este o închiriere cu opţiune de cumpărare la sfârşitul perioadei). O novaţie prin schimbare de utilizator.

Noul utilizator se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile vechiului utilizator, faţă de locator.

Cu privire la preţul cesiunii... vă înţelegeţi cu noul utilizator.

Oricum, procedura este foarte simplă. Trebuie discutat cu locatorul (firma de leasing) pentru preluarea contractului. Ei vor întocmi absolut toate actele.

Dumneavoastră asiguraţi-vă că vă încasaţi banii înainte de semnarea actelor, nu după.
ªi nu uitaţi să cereţi radierea calităţii de fisejusor personal (girant persoană fizică) din contractul de leasing.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help!!!!!!! Alina Tabara Alina Tabara am intalnit urmatoarea situatie: avem un debitor care are o masina in leasing, seful meu vrea un ctr. de prestari servicii transport/ contract de ... (vezi toată discuția)
Ajutor cesionare leasing n_i n_i Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata. Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)