avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa CCC si 7 luni lucrate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa CCC si 7 luni lucrate

Am mai discutat intr-un subiect mai vechi despre somajul dupa CCC.
Am revenit la munca inainte ca cel mic sa faca 2 ani deoarece am gasit post liber(lucrez in invatamant si sunt suplinitor calificat). Am lucrat pe perioada determinata pana la data de 31 august 2010. Deci dupa CCC am doar 7 luni lucrate. Cartea de munca este incheiata cu articolul 56 lit j.

Am dus dosarul la AJOFm si probleme...cica nu as avea dreptul la somaj pentru ca am lucrat doar 7 luni, cu toate ca eu lucrez in invatamant din 1999, doar ca am intrerupt cu cele 2 concedii de crestere a copilului(am avut o revenire mica la catedra inainte de a intra in prenatal pt al 2-lea copil). Dar ei vor 12 luni lucrate in ultimele 24 luni.

Intrebarea mea este daca am sau nu dreptul la somaj si daca DA in baza carei legi?
Dosarul a ramas la ei ca sa il verifice mai amanuntit, dar se pare ca mai mult bate spre NU din cate mi-au zis ei.

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
cotuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:17, 26 Octombrie 2010
1. Nici eu nu sunt jurist de profesie (sunt economist) dar asta nu inseamna ca numai juristii inteleg si aplica legile. Daca ar fi asa ar exista o singura profesie in lume, aceea de jurist (Doamne, fereste!).
2. Despre functionarii de la institutiile statului aveti dreptate. Majoritatea dintre ei nu concep ca si alte persoane pot fi informate si chiar mai bine.
3. Eu sper sa avet castig de cauza, pana la urma.
am mai citit inca o data ce ati scris dvstra si vreau sa mai adaug ca "sefa" de la ajofm cu care am vorbit mi-a spus despre suspendarea CIM pe atunci la data de 06.06.2008 si despre faptul ca acesta(CIM) a incetat la 01.09.2008.
Insa adaug eu ca in perioada aceea deja era min CCC, eu nu inteleg de ce se mai pune problema incetarii per determinate...
Eu am revenit la catedra, inainte ca cel mic sa faca 2 ani( n. 23.04.2008)- si anume la inceputul sem II (al anului scolar 2009-2010)- cu data de 08.02.2010 si am lucrat pana la data de 31.08.2010
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
cotuca, utilizator
Sa asteptam raspunsul oficial si apoi vom mai discuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc si contract pe perioada determinata aipopescu aipopescu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: sunt profesoara si am lucrat neintrerupt din 01.09.2003 si pana in 09.03.2009 ( am avut mai multe contracte ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj dupa o luna lucrata mikitud mikitud Buna ziua Pe ce baza un salariat angajat pe perioada determinata timp de o luna poate beneficia de somaj? Multumesc (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? luciamonica luciamonica Pot beneficia de indemnizatie de somaj in urmatoarea situatie? Pana in 29 iulie 2013, am fost in concediu de ingrijire a copilului apoi din 01.10.1013 m-am ... (vezi toată discuția)