avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Reprezentare in instanta

buna seara,
as dori sa mi spuneti daca in baza unei imputerniciri si a delegatiei un consilier juridic fara a fi inscris in CCJ si fara roba are voie sa reprezinte in fata tribunalului o societate cu care are relatii contractuale .
va rog , daca se poate , un model de imputernicire
Cel mai recent răspuns: Simona Aspritoiu , Consilier juridic 15:58, 28 Octombrie 2010
Buna ziua !
Intai o intrebare retorica : considerati ca fiind in ilegalitate un consilier juridic al prefecturii unui judet sau altei institutii care reprezinta in instanta pe baza de delegatie si imputericire respectiva institutie ?
Avand in vedere prevederile legii,514/ 2003 actualizata privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic , pentru a reprezenta in instanta o societate nu este obligatorie inscrierea intr- o forma de asociere, in speta CCJ( cum gresit este inteles in acest moment). Asta ar insemna ca toti ( poate cu mici exceptii) consilierii juridici ai institutiilor de stat sa practice ilegal meseria =D>.
Un sfat( de altfel si pentru toti angajatorii care au ca cerinta la angajarea unui consilier juridic , obligativitatea de a fi inscris in CCJ): PUNETI MANA SI CITITI LEGEA 514/ 2003 ACTUALIZATA !!!.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
fara roba, s-ar putea sa nu i sa permita sa pledeze, la capitolul acesta tine de judecator daca ingaduie sau nu.
In instanta consilierul juridic are nevoie de imputernicire pentru respectivul dosar.
Nu este necesara inscrierea in CCJ si nici roba.
Unele instante iti cer si copie de pe contractul de munca (asta pentru a nu se practica avocatura ilegala).
Avokitten a scris:

fara roba, s-ar putea sa nu i sa permita sa pledeze, la capitolul acesta tine de judecator daca ingaduie sau nu.

Unde este stipulata obligativitatea robei? (sa nu faci referire la statutul consilierilor juridici al CCJ pentru ca este valabil doar pentru membri).
Intr-adevar unele instante, pot solicita roba. Insa, roba nu este obligatorie. Pentru reprezentarea in fata respectivei instante este necesara doar imputernicirea din partea societatii in care sa fie mentionat faptul ca imputernicitul poate sustine concluzii scrise si orale in cadrul respectivului dosar. Nu este necesara nici inscrierea in CCJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E impetuos necesara inscrierea in colegiul consilierilor juridici? sau pot profesa ca si consilier juridic in baza unui contract colectiv de munca? Andreea205 Andreea205 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si parea dumneavoastra in urmatoarea privinta: Lucrez in prezent ca si consilier juridic la o firma in baza ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta AnnaM AnnaM De putin timp sunt angajata ca si consilier juridic (nu sunt inscrisa la ccj). Pentru prima data, trebuie sa reprezint societatea in instanta, deoarece, am ... (vezi toată discuția)
Imputernicire in vederea reprezentarii in instanta ABANA ABANA Va rog acceptati sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. O imputernicire de reprezentare juridica avind antetul Colegiului Consilierilor juridici , ... (vezi toată discuția)