avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROBLEME BILET AVALIZAT
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROBLEME BILET AVALIZAT

Buna ziua! Am avut o societate a carei parti sociale le-am cesionat unei terte persoane. In anul 2008 am contractat o linie de credit la o banca pt care eu am semnat un bilet la ordin avalizat. Inainte de a face cesiunea am informat banca cu privire la modificarile care vor fi facute in actul constitutiv al societatii(precizez faptul ca aceasta era o cerinta a bancii stipulata in contract..de a-i informa). Ulterior am dus la banca actele noi ale scoiettaii. Mentionez faptul ca s-a schimbat inclusiv denumirea si sediul social al societatii. Am cerut bancii sa opereze modificarile survenite in contract si schimbarea instrumentului de plata cu care a fost garantat creditul intrucat eu nu mai detin nici o calitate in acea societate. De cca 4 luni banca nu a operat nici o modificare in contractul de credit si nici nu a acceptat ca noii asociati sa semneze un nou instrument de plata. Intrebarea mea este: exista vreo modalitate prin care pot obliga banca sa modifice contractul si sa schimbe biletul la ordin? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
irinuca21, utilizator
Cel mai recent răspuns: anjinsan , utilizator 20:38, 27 Octombrie 2010
@irinuca21
Va rog: sa cititi Regulamentul de postare in acest forum; sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie, deoarece in acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica.
Multumesc frumos pentru intelegere.

Pt. Irinuca. Aceeasi problema o am si eu doar ca am luat credit de la un IFN. Inainte de a cesiona partile sociale, am intrebat daca se poate, dar dupa cesionare nu au mai fost de acord sa modifice contractul si sa-mi restituie biletele la ordin avalizate. Acum noul asociat nu-si plateste ratele la credit si IFN-ul a inceput procedura de executare silita asupra mea. Sa ai succes!
a) Instrumentele de plata emise de societate si avalizate in nume personal ii vor putea fi opuse ca titluri executorii in temeiul carora creditorii ii vor putea executa silit averea personala mobiliara si imobiliara, conform dispozitiilor privind avalul din Legea 58/1934 si Legea 59/1934.
Fie in temeiul avalului, fie in temeiul contractului de fidejusiune, banca se va indrepta impotriva fostilor asociati-administratori care si-au cesionat partile sociale.

Text integral aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Poate au colegii avocati ceva noutati in acest sens.
L.C.
Vrei sa afli daca debitorii mai functioneaza sau nu? Daca au un patrimoniu sau cat de aproape de faliment sunt ei? Acum poti afla tot ce ai nevoie sa sti despre un debitor: starea patrimoniului sau, estimarea riscului de faliment, ce datorii are, ce credite sau ce procese are.
Solicita acum raportul GRATUIT despre starea debitorilor tai la vreausastiu.webley.com.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu credit la banca-refuz verbal din partea bancii ContSters69724 ContSters69724 As dori ajutor in legatura cu o problema legata de cesionarea unei firme care are credit la banca. Din cate am inteles, cesionarea in astfel de cazuri se face ... (vezi toată discuția)