Buna seara, am si eu niste nelamuriri cu privire la neplata impozitului unui teren.
(1.) Statul poate actiona in a lua terenul in cazul in care acesta nu are impozitul platit (mai mult ca sigur, da). Nelamurirea mea este defapt, care este limita de timp in care trebuia platit pentru a nu se ajunge la aceasta actiune?
(2.) Se poate face acest lucru fara instiintari?
Mentionez ca este vorba despre un teren intravilan, aflat mai exact in zona Lacului Vacaresti (invecinat cu Sun Plaza Mall).
Terenul nu este folosit (ca multe alte proprietati de acolo), nu are puz facut...
Se poate rectifica - cam greu - , dar trebuie sa mergeti la unitatea la care a-ti facut plata cu chitanta pe care v-a eliberat-o si sa le explicati situatia.
Am intalnit astfel de cazuri, dar consecinta a fost ca pentru persoane juridice plata se face prin virament bancar si deci a trebuit sa plateasca taxa judiciara de timbru prin virament.
Atata bataie de cap pentru 1 leu taxa de timbru? Persoana juridica plateste alta si prima chitanta o aruncati la primul cos (altminteri va costa mai mult drumu).