Off, complicata mai este legea asta.
Pe mandatul european de arest scrie "extrădare activă (Legea 302/2004) Mandat european de arestare"
Eu sunt in Spania si acest mandat a fost emis dupa 01.01.2007 cand Romania a aderat la EU.
Ce sa inteleg de aici, ca este un mandat de arest european si ca nu intrerupe prescriptia, sau ca este un mandat de extradare activa si ca intrerupe?
Multumesc din nou.
E, au trecut si 3 ani. Acum o noua dilema. dupa modificarea legii, se spune ca
"Nu produce efect intreruptiv de prescriptie transmiterea mandatului european de arestare prin difuzare"
Cum pot sa aflu eu ce tip de mandat european de arestare am, direct sau prin difuzare?
Tot ce pot vedea eu in portallul M. Justitiei e asta
"Admite sesizarea formulata .."
M-am uitat la mai multe mandate europene, majoritatea au si " emite mandat de arestare european"
La mine nu spune decat ca admite sesizarea. E posibil sa nu se fi emis un mandat, sau doar ca pagina de internet a tribunalului nu e completa?
Intrebarea mea este , daca am un mandat european de arestare, cum pot sa aflu daca este direct sau prin difuzare? Dupa cat am inteles eu cel direct a fost emis doar statului unde sunt eu, cel prin difuzare ar fi pt toata comunitatea europeana.
P.S .
In cazierul meu nu apar decat cele 2 condamnari, mandatele de arestare nu ar aparea la cazier deasemenea?
~ final discuție ~