avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptia a doua pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptia a doua pedepse

O sa incerc sa fiu cat se poate de precis.
In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune.
In 2004 am fost condamnat din nou, in lipsa deoarece eu am plecat din romania in 2000, la 4 ani pt inselaciune pt fapte facute in 1999, mult inainte de a ramane definitiv cu prima condamnare.

Dupa cum am citit in codul penal, prescriptia este intrerupta prin comiterea de noi infractiuni, nu se specifica daca condamnarea pt fapte anterioare afecteaza cu ceva.

La ora actuala, dupa calculele mele prima pedeapsa ar trebui sa fie prescrisa. 5 +3 + 2002 = 2010.

Intrebarea mea este. Afecteaza in vreun fel prescrierea primei pedepse factul ca am fost condamnat did nou in 2004, chiar daca faptele au fost anterioare primei pedepse?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: bleanda01 , utilizator 23:29, 5 Februarie 2014
portospirate a scris:

Off, complicata mai este legea asta.
Pe mandatul european de arest scrie "extrădare activă (Legea 302/2004) Mandat european de arestare"

Eu sunt in Spania si acest mandat a fost emis dupa 01.01.2007 cand Romania a aderat la EU.

Ce sa inteleg de aici, ca este un mandat de arest european si ca nu intrerupe prescriptia, sau ca este un mandat de extradare activa si ca intrerupe?

Multumesc din nou.

Cererea de extradare intrerupe termenul de prescriptie.
Va incepe sa curga un nou termen de prescriptie a executarii pedepsei.
E, au trecut si 3 ani. Acum o noua dilema. dupa modificarea legii, se spune ca

"Nu produce efect intreruptiv de prescriptie transmiterea mandatului european de arestare prin difuzare"

Cum pot sa aflu eu ce tip de mandat european de arestare am, direct sau prin difuzare?

Tot ce pot vedea eu in portallul M. Justitiei e asta

"Admite sesizarea formulata .."

M-am uitat la mai multe mandate europene, majoritatea au si " emite mandat de arestare european"

La mine nu spune decat ca admite sesizarea. E posibil sa nu se fi emis un mandat, sau doar ca pagina de internet a tribunalului nu e completa?

Intrebarea mea este , daca am un mandat european de arestare, cum pot sa aflu daca este direct sau prin difuzare? Dupa cat am inteles eu cel direct a fost emis doar statului unde sunt eu, cel prin difuzare ar fi pt toata comunitatea europeana.

P.S .

In cazierul meu nu apar decat cele 2 condamnari, mandatele de arestare nu ar aparea la cazier deasemenea?
Prin studierea dosarului se poate analiza in mod concret ceea ce va intereseaza.
Insa, avocatul va avea probleme deoarece nu vor sa dea aceste dosare.
Mie mi-a luat 3 zile sa obtin aprobare dupa ce mi-au fost respinse alte cereri anterioare.
portospirate a scris:

E, au trecut si 3 ani. Acum o noua dilema. dupa modificarea legii, se spune ca

"Nu produce efect intreruptiv de prescriptie transmiterea mandatului european de arestare prin difuzare"

Cum pot sa aflu eu ce tip de mandat european de arestare am, direct sau prin difuzare?

Tot ce pot vedea eu in portallul M. Justitiei e asta

"Admite sesizarea formulata .."

M-am uitat la mai multe mandate europene, majoritatea au si " emite mandat de arestare european"

La mine nu spune decat ca admite sesizarea. E posibil sa nu se fi emis un mandat, sau doar ca pagina de internet a tribunalului nu e completa?

Intrebarea mea este , daca am un mandat european de arestare, cum pot sa aflu daca este direct sau prin difuzare? Dupa cat am inteles eu cel direct a fost emis doar statului unde sunt eu, cel prin difuzare ar fi pt toata comunitatea europeana.

P.S .

In cazierul meu nu apar decat cele 2 condamnari, mandatele de arestare nu ar aparea la cazier deasemenea?

Doresc sa te intreb, daca ai vazut undeva ca ai un mandat european emis pe numele tau si daca da, unde?
Multa bafta cu problema ta, ma confrunt si eu cu ceva de genul si de aceea te-am intrebat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ptr prescriptia pedepsei As dori daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri legate de situatia in care ma aflu, mai exact a sotului meu. A fost condamnat ptr complicitate la furt ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la executarea pedepsei daniel124 daniel124 buna ziua, Doresc sa aflu daca o persoana care se sustrage de la executarea pedepesi de 5 ani,daca se preda sau v-a fi prins,v-a executa pedeapsa de 5 ani?sau ... (vezi toată discuția)
Mandatul de urmarire internationala si mandatul european de arestare uttzza uttzza Emiterea mandatului de urmarire internationala nu este una si acelasi lucru cu cerere de extradare. Cererea de extradare este ulterioara emiterii mandatului ... (vezi toată discuția)