avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intrebari PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intrebari PFA

1. Sunt PFA si vreau sa intreb daca cumpar un calculator "pe firma" si il decontez anul acesta, dupa cat timp pot sa il vand? Daca il vand trebuie sa reinvestesc banii in firma?

2. Cat % pot deconta din venitul realizat? Daca castig 8000 lei pe an pot deconta un calculator in valoare de 2000-3000 lei?

3. Tatal meu este angajat la stat dar are si o activitate independenta (PFA). In acest caz el trebuie sa plateasca la casa de pensii si sanatate pentru activitatea independenta?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 18:04, 23 Martie 2011
Daca obiectul de activitate al P.F.A.-ului este altul decat comertul cu amanuntul sau prestare de servicii catre populatie, pentru incasarea de la o persoana fizica a contravalorii calculatorului nu trebuie casa de marcat (este vanzare ocazionala).
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un apartament pe firma. zdralea zdralea Am un apartament pe firma. Vreau sa il vand cu ex. 100000 euro si sa cumpar altul tot pe firma cu ex. 80000 euro. Firma e platitoare pe profit ( 16% ). Cat ... (vezi toată discuția)
Reevaluari cladiri si instalatii amortizate integral mari.a mari.a Am facut o reevaluare la cladiri si instalatii, majoritatea dintre ele erau deja amortizate integral. Spuneti-mi va rog pe ce durata le voi amortiza noua ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)