avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Modalitate de colaborare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Modalitate de colaborare

Buna ziua,

As dori un raspuns in legatura cu urmatoarea problema:

Sunt membra a unei Asociatii de Parinti infiintata intr-o gradinita, care este inregistrata legal. Copiii studiaza o limba straina ca activitate optionala. Cadrul didactic care preda materia nu are firma si nici PFA. Asociatia de parinti dispune de fonduri din contributiile membrilor asociatiei.
In aceste conditii, ce tip de forma de colaborare LEGALA se poate incheia intre Asociatia de Parinti si Cadrul didactic, ca persoana fizica? Care sunt obligatiile fiscale ale calor doua parti?
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 12:16, 26 Octombrie 2010
Contract individual de munca .
Contributiile

CAS:
- 20,8% – conditii normale de munca, 25,8% – conditii deosebite de munca, 30,8% – conditii speciale de munca (valabil la ce datoreaza un angajator)
- 10,5 % – conditii normale de munca, 10,5% – conditii deosebite de munca, 10,5% – conditii speciale de munca (aferente contributiilor datorate de angajat)
CASS
- 5.2% (angajator)
- 5.5% (angajat)
- 0.85% (angajator) – contributia aferenta concediilor si indemnizatiilor
S:
- 0.5% (angajator)
- 0.5% (angajat)
- 0.25% (angajator) – fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari contributii? iulianaandre iulianaandre as vrea si eu sa stiu dc pentu luna februarie, inafara de contributia pt pensii s-a mai modificat ceva.din ce am cauta a reiesit k nu. da totusi as vrea sa fiu ... (vezi toată discuția)
Cum angajez legal instrumentisti si solisti vocali si ce taxe se platesc la stat? Florian_Gabriel Florian_Gabriel Salut, am o formatie pentru evenimente festive si vreau sa angajez fiecare component al formatiei la societatea comerciala pe care o detin. Care este ... (vezi toată discuția)
Cote contributii 2009 aida1 aida1 La o agentie imobiliara( conditii normale de munca) care sunt cotele contributiilor salariale? Angajat: cas: 10,5%; sanatate: 5,5%; somaj: 0,5%; imp.venit ... (vezi toată discuția)