Buna seara tuturor..
Citez din OUG 86 (anexa ce contine bunuiri ce exclud dreptul la ajutor):
"BUNURI IMOBILE:
- clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu.
BUNURI MOBILE:
1. mijloace de transport*): autoturisme care depăşesc 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze;
2. utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată;
3. utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale;
4. utilaje de prelucrat lemnul: gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;
5. depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei.
Terenuri
1. Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă (teren intravilan), care depăşesc 1.000 m² în zona urbană şi 2.000 m² în zona rurală
2. Terenuri în zona colinară şi de şes
- arabil şi fâneaţă
- forestier
- vii, livezi, grădini de legume şi flori
3. Terenuri în zona montană
- forestier
- vii, livezi
- păşuni şi fâneţe
CATEGORII DE ANIMALE/PÃSÃRI:
1. peste 3 bovine;
2. peste 5 porcine;
3. peste 20 de ovine/caprine;
4. peste 15 familii de albine.
NOTÃ :
Familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în această listă nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei. "
Situatie: detin un SRL ce e pe pierdere de 2 ani..dar o mentin cu forfetar etc..cu tot. Nu am inchis, nu am suspendat pentru ca am promisiuni ca voi primi de lucru in viitorul apropiat.
NU dispun de nici un fel de venit, salar etc. Mai lucrez cu ziua din cand in cand si fac un ban pentru traiul de zi cu zi.
Am depus cerere pentru ajutor de incalzire la primarie ca orice cetatean al acestei tari democratice, cu declaratiile de rigoare, chiar si de la ANAF (adeverinta ca nu sun inregistrat cu VENITUIRI IMPOZABILE, deci nici dividente).
Problema: Cei de la primarie imi cer adeverinta de la ANAF ca detin firma :))
Parere: In OUG nimeni nu pomeneste de firma, si nici de avion, si nici de cele 5 Golfuri noi noutze ale vecinului (sub 1600cmc), si nici de candelabrul de aur pur al aceluiasi vecin..etc.. cum nu zice nici de chilotii rosii ale prietenei mele :)
Intrebare: Mi-a scapat ceva cand am citit legislatia in vigoare si chiar TREBUIE sa dovedesc ca detin sau nu detin lucruri ce NU sunt trecute in lista ce ma pot exclude de la ajutor?
Daca refuza cererea mea, primaria trebuie sa ma notifice in scris?
Cu stima,
Zoltan Biro
Cel mai recent răspuns:
BX , utilizator
11:05, 28 Octombrie 2010