avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor incalzire 2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor incalzire 2010

Buna seara tuturor..

Citez din OUG 86 (anexa ce contine bunuiri ce exclud dreptul la ajutor):

"BUNURI IMOBILE:
- clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu.
BUNURI MOBILE:
1. mijloace de transport*): autoturisme care depăşesc 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze;
2. utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată;
3. utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale;
4. utilaje de prelucrat lemnul: gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;
5. depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei.
Terenuri
1. Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă (teren intravilan), care depăşesc 1.000 m² în zona urbană şi 2.000 m² în zona rurală
2. Terenuri în zona colinară şi de şes
- arabil şi fâneaţă
- forestier
- vii, livezi, grădini de legume şi flori
3. Terenuri în zona montană
- forestier
- vii, livezi
- păşuni şi fâneţe
CATEGORII DE ANIMALE/PÃSÃRI:
1. peste 3 bovine;
2. peste 5 porcine;
3. peste 20 de ovine/caprine;
4. peste 15 familii de albine.

NOTÃ :
Familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în această listă nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei. "

Situatie: detin un SRL ce e pe pierdere de 2 ani..dar o mentin cu forfetar etc..cu tot. Nu am inchis, nu am suspendat pentru ca am promisiuni ca voi primi de lucru in viitorul apropiat.
NU dispun de nici un fel de venit, salar etc. Mai lucrez cu ziua din cand in cand si fac un ban pentru traiul de zi cu zi.
Am depus cerere pentru ajutor de incalzire la primarie ca orice cetatean al acestei tari democratice, cu declaratiile de rigoare, chiar si de la ANAF (adeverinta ca nu sun inregistrat cu VENITUIRI IMPOZABILE, deci nici dividente).

Problema: Cei de la primarie imi cer adeverinta de la ANAF ca detin firma :))

Parere: In OUG nimeni nu pomeneste de firma, si nici de avion, si nici de cele 5 Golfuri noi noutze ale vecinului (sub 1600cmc), si nici de candelabrul de aur pur al aceluiasi vecin..etc.. cum nu zice nici de chilotii rosii ale prietenei mele :)

Intrebare: Mi-a scapat ceva cand am citit legislatia in vigoare si chiar TREBUIE sa dovedesc ca detin sau nu detin lucruri ce NU sunt trecute in lista ce ma pot exclude de la ajutor?
Daca refuza cererea mea, primaria trebuie sa ma notifice in scris?

Cu stima,
Zoltan Biro
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:05, 28 Octombrie 2010
Daca,.documentatia depusa de dvs in vederea acordarii ajutorului de caldura ,este apreciata ca nu se incadreaza in limitele legal prevazute,cererea se refuza si nu va este acordat ajutorul
Eventuale relatii privitoare la motivatia respingerii cererii,le puteti adresa si primi de la servciul responsabil
Multumesc mult "ynocentta".... PREVEDERILE LEGII "se aprecieaza" ????????? Eu asa am citit ca conditiile de excludere SUNT FOARTE BINE DEFINITE #-o acolo in OUG.
Sa inteleg ca pana la urma ca indiferent daca NU sunt trecute in OUG anumite obiecte, gen chilori de dama, avion supersonic..cineva de la primarie poate sa aprecieze ca NU pot beneficia de ajutor???
..va rog lamuriti-ma.. multumesc.

Zoli B.
Pot sa va precizez ca in momentul de fata au fost intreprinse modificari de la conditiile initial prevazute, astfel incat parte din documentatia necesara beneficierii de ajutorul de caldura 2010-2011 ,urmeaza sa fie reeditate si ulterior prin serviciile locale sa fie acordate solicitantilor
In conditiile in care ,prin documentele pe care urmeaza sa le depuneti, probati ca in luna anterioara cererii ,realizati venit net la limita 615 lei/membru familie,daca va incadrati si la restul articolelor,urmeaza sa va fie acordat ajutorul de caldura
Mda. chiar nu stiam ca OUG 86 va fi modificat la sfarsitul lui octombrie. Probabil cei de la primarie stiu ceva si de aceea mi-au cerut documente ce nu au nici o legatura cu varianta OUG 86 pe care am citit.
Multumesc mult pentru ajutor.. voi afla maine ce se intampla.. am tiparit toate modificarile OUG 5 / 2003 pana azi..care NU contine nici o referire la firma etc si le pun la dispozitia celor de la primarie. Problema e ca daca le aduc documente despre firma, maine imi cere document de la fabrica de mobila de unde am cumparat scaunul lui soacra, dupa aceea imi cere document de la hornar care a curatat hornul, imi cere dovada de la spalatorie unde imi spal hainele etc.. M-am hotarat ca nu ma las: nu le dau nici un document decat ce are legatura cu OUG. ..maine poimaine imi cere dovada de la magazin ca de la ei am cumparat solutia cu care curat ecranul televizorului,, porcarie.. se intampla in tara asta.

Singurul lucru de care imi pare cu adevarat rau e ca am castigat bani putini, si am decis sa fac legal..acum o iau in freza.. ar fi cazul sa invete de aici si altii.

O seara buna, si multumesc pentru info "ynocentta"

Zoli B.

PS. Daca le-am adus de la ANAF adeverinta ca eu, numitul BZ NU AM BENEFICIAT DE VENITURI IMPOZABILE IN 2009 SI 2010...ce mai trebuie sa demonstrez in legatura cu firma??
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
zolysoftsolutions, utilizator
"utilaje de prelucrat lemnul: gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;"
Deci daca cineva are o bormasina manuala cu burghiu pentru lemn nu mai ia ajutor ?
Ce tare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor caldura TIBOR 3 TIBOR 3 Eu impreuna cu fratele si doua matusi (surorile mamei mele decedata) detinem o casa la tara,deci partea mea este de 1/6. Este acest lucru un impediment in ... (vezi toată discuția)
Ajutor incalzire eder eder Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi explicati cateva aspecte legate de problema ajutoarelor pentru incalzire oferite familiilor cu un venit ... (vezi toată discuția)
Ajutoare pentru incalzire tsorinela tsorinela Buna ziua, ma numesc Sorinela Teodorescu.Vreau sa ma lamuriti intr-o problema, si anume: mama are o pensie de boala de 590 lei lunar (5900000 lei vechi).ea a ... (vezi toată discuția)