avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ajutoare pentru incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ajutoare pentru incalzire

Buna ziua, ma numesc Sorinela Teodorescu.Vreau sa ma lamuriti intr-o problema, si anume: mama are o pensie de boala de 590 lei lunar (5900000 lei vechi).ea a devenit proprietara a 1/2 din casa parinteasca care se afla in provincie(o casa din paianta care nu genereaza venituri). As vrea sa stiu daca poate beneficia de ajutoarele pentru incalzire [pt apartamentul de 2 camere, in Bucuresti, a carei proprietara este. Va multumesc anticipat.nici nu stiu unde voi gasi raspunsul Dvs.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
tsorinela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:11, 28 Octombrie 2010
Lista cuprinzand bunurile ce conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei
Familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul dintre bunurile enumerate mai jos nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei:
- Solicitantul nu trebuie să deţină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia celei de domiciliu.
- Persoanele care deţin cel puţin unul dintre bunurile mobile: mijloace de transport ( autoturisme cu capacitate cilindrică de peste 1600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze – cu excepţia celor adaptate din proprietatea persoanelor cu handicap), utilaje agricole ( tractor, combină autopropulsată), utilaje de prelucrare agricolă( presă de ulei, moară de cereale) sau utilaje de prelucrat lemnul (gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric).
- Persoanele care au depozite bancare de peste 3.000 lei şi cei care deţin terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă ( teren intravilan), care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 de mp în zona rurală sunt excluse de la facilităţile la încălzire.
- Solicitantul ajutorului pentru încălzirea locuinţei nu trebuie să deţină mai mult de 3 bovine, 5 porcine, 20 ovine şi caprine sau 15 familii de albine.
:sorry:Din pacate, daca mama Dvs. detine cu titlu de proprietate 1/2 din casa parinteasca din provincie nu va incadrati la conditiile de acordare a ajutorului pentru incalzire.
L.C.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor caldura TIBOR 3 TIBOR 3 Eu impreuna cu fratele si doua matusi (surorile mamei mele decedata) detinem o casa la tara,deci partea mea este de 1/6. Este acest lucru un impediment in ... (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire coman cristina coman cristina dac am un tractorU650 ,o combina o masina dacia ,mai beneficiez de ajutorul de incalzire,caci oricum iarna nu am activitate cu ele,deci nici venit (vezi toată discuția)
Subventie caldura adonisvigalex adonisvigalex Am o dacia 1307 care in cartea de identitate este trecuta ca mixta iar cei de la primarie au trecuto ca autoutilitara si acum ma obliga sa restitui subventia ... (vezi toată discuția)