avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit pragul de trecere de la microintreprindere la platitor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit

Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit e tot de 100 de mii de euro? Sau s-a modificat ceva?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 07:53, 28 August 2009
maria3000 a scris:

La 1 august s-a depus declaratia 010 deoarece a depasit plafonul si a intrat la imp.prof.
Problema este urmatoarea: decl.100/300/102..cum le va depune acum,trimestrial pana la 1 ianuarie sau lunar?
va multumesc anticipat pentru ajutor!

Prin excepţie de la prevederile art. 109 alin. (2) şi (3), dacă, în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 euro (...), aceasta va plăti impozit pe profit luând în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal, fără posibilitatea de a mai beneficia pentru perioada următoare de prevederile prezentului titlu.

Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre limitele prevăzute în acest articol, fără a se datora majorări de întârziere.

La determinarea impozitului pe profit datorat se scad plăţile reprezentând impozitul pe veniturile microîntreprinderilor efectuate în cursul anului fiscal.

trimestrial.
Ce ai trercut in 010??
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2008
ContSters57756, utilizator
nu stiu ca nu am completat-o eu si acumvreo cateva zile le-a venit un plic de la adm. prin care le spunea ca trebuie sa o refaca deoarece nu e completata bine. ma intrebau daca este problema ca trebuie sa o refaca si nu am stiut ce sa ii spun dar cum eu nu m-am mai intalnit cu aceasta si tuatie nu stiam daca decl. se depun tot trimestrial. acum inteleg ca este in functie de ce a scris in ea. dar daca trebuie sa o refaca atunci sa scrie tot trimestrial,nu?
de la adm. le-a zis ca deocamdata figureaza tot ca micro deoarece nu s-a inregistrat 010, aceasta fiind gresit completata.
Declararea si plata impozitului pe profit se efectuează trimestrial.
Pentru TVA contribuabilul urmeaza sa declare si platesca TVA-ul lunar, daca din documentele depuse reiese ca cifra de afaceri efectiv realizata a depasit plafonul, de 100.000 de euro , daca nu depaseste acest plafon persoana impozabila va utiliza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala.
Multumesc mult Ghola!!!
Am inteles
maria3000 a scris:

Multumesc mult Ghola!!!
Am inteles

Cu placere.

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 100.000 euro venituri microintreprindere anca.miron anca.miron Buna ziua ! In trim.IV 2011 o microintreprindere a depasit plafonul de 100.000 euro prevazut de Codul fiscal pentru incadrarea la microintreprinderi. Cum se ... (vezi toată discuția)
Mai indeplinesc conditiile pt micro ? ContSters109653 ContSters109653 Am avut calitatea de micro ( imp.3% ) pana la data de 31.07.2009 , data la care am depus 010 vector fiscal , pentru scoatere din evidenta salarii . ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon microintreprindere adrianabresug adrianabresug daca o microintreprindere depaseste plafonul de 65.000 euro la 31.10.2014 incepand cu care trimestru devine platitoare de 16 %?Firma a inceput activitatea pe ... (vezi toată discuția)