avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie din UK
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie din UK

Am in aceasta luna (octombrie) achizitie de bunuri intangibile (licenta IT) din Marea Britanie (UK) . Invoice facut in EU fara TVA . Licenta se descarca direct prin internet ( nu vine nimic prin curier ) si dupa plata facturii externe se primeste ( tot prin internet ) o cheie de validare cu care se poate utiliza licenta respectiva . Firma inca nu este inscrisa in ROI, probabil doar prin noiembrie ies actele. Stie cineva mai exact cum se procedeaza in astfel de situatii din punct de vedere al TVA-ului ( daca se datoreaza tva )si al modului de declarare in 390 avand in vedere ca nu suntem inscrisi in ROI inca? ce fac cu INVOICE-ul primit din UK?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 20:39, 28 Octombrie 2010
firma platitoare sau neplatitoare de tva, adica se incadreaza la art. 153 si 153' din Codul Fiscal?
asta ca sa stiu ce sa va raspound, licenta intra la servicii intangibile...vedeti definitia din codul fiscal si art. 133 pt stabilirea locului prestarii si a cui datoreaza TVA...
firma inregistrata in scopuri de TVA. Mie imi e sincer cel mai teama de amenda pt neinregistrarea la timp in ROI. Dar licenta asta era urgenta de achizitionat. Multumesc
www.avocatnet.ro/content/for...
a fost postat de un colega de a noastra, poate va lamureste...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cu sau fara tva? inregistrare roi? gistra gistra 1) Am o firma platitoare de TVA si prestez servicii IT la o firma neplatitoare de TVA din UK. In acest caz facturez cu TVA 0, TVA 24% sau fara TVA? 2) Am un ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare cu sau fara tva iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI. Doresc sa achizitionez servicii IT (dezvoltare site-uri web) de la o firma din Grecia ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari alexpetre15 alexpetre15 Salut ! As dori sa aflu informatii despre inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari . Am o [b]firma de intermediere[/b], firma este la inceput ... (vezi toată discuția)