avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut?

Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca legal este maxim 0,2%. Este legal ca asociatia sa aplice procentul de 0,5%, avand in vedere ca furnizorii aplica penalitati de 0,6% pe zi?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:49, 31 Octombrie 2010
elga50 a scris:

Cum adica in 2 saptamani a crescut o factura?
Pai facturile se emit din luna-n luna.....
[/quot

Ma refeream la suma restanta.... pentru ca avem datorii.....am sunat acum 2 saptamani mi s-a spus o suma per total de plata iar peste 2 saptamani mi-au comunicat in plus cu 2000 de lei.... Eu banuiesc ca pe undeva exista un furt de apa, mai ales ca ai aplica o penalitate de 0,05%....:((
Cred mai curand ca nu intelegeti mecanismul....cu parere de rau v-o spun.
Plusul de 2000 lei mai mult ca sigur este noua factura pe care o au in evidenta contabila si care nu era aparuta in aceeasi contabilitate acum 2 saptamani cand daduserati primul telefon.
Daca veti mai da un telefon maine si veti intreba cat este ultima factura si data emiterii ei...o sa vedeti ca este ulterioara primului telefon si este in valoarea plusului de 2000 lei de care ziceati ca va fura..... :)
@Marlena27,
Incercati si fiti atenta la ce spuneti si ce solicitati. Ati spus de o penalizare mai mare de 10 ori decat se aplica de furnizorul dv.
Povestiti de un statul, care ar fi "notarial" dupa parerea dv. Ca ar fi si acolo prevazuta o penalizare care nu corespunde cu legea.
Postati mesaje consecutive nerespectand regulamentul forumului si reluati prin citat mesajele care se pot citi fara sa le citati.
Nu am sters acele mesaje pentru a ne lamuri toti particiapantii la discutie, mai ales ca toti s-au straduit sa va explice plecand de la datele eronate prezentate de dumneavoastra.
Speram ca pe viitor sa avem un dialog mai coerent si bazat pe date reale.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)