avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... speta -mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

speta -mostenire

poate fi atacat un contract de vanzare cumparare intre un tata si un fiu vechi de 16 ani?poate tatal sa si invoce propria culpa?ar avea sanse tatal?
Cel mai recent răspuns: ContSters168541 , utilizator 20:20, 27 Octombrie 2010
nu dupa atita timp,daca nu e cu clauza de intretinere sau altceva ce trebuie sa faca fiul.. pentru securitatea raporturilor juridice nu se mai poate ataca daca e un contract p[ur si simplu.. nemo invocare prorpia turpitudinem.. nici eroarea nu poate sa mai fie invocata dupa atata timp
Daca actul de vanzare cumparare a fost perfectat cu clauza de intretinere pentru dobanditor, iar acesta nu isi respecta obligatiile , atunci vanzatorul poate solicita rezolutiunea contractului.
Daca s-a perfectat contract de vanzare simplu , nu vad care ar fi motivele pe care ar putea sa le invoce vanzatorul, doare eventuale vicii de consimtamant, care sunt maai greu de dovedit (eroare, dol?)
nu contractul de vanzare cumparare a fost intre o societate comerciala de fapt(asociat unic tatal ) si fiul minor la aceea vreme reprezentat la semnatura de mama.fiul avea 16 ani. mentionez ca este un simplu contract de vanzare cumparare fara clauze de intretinere!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare cumparare liana vasilica liana vasilica sunt pensionara pe caz de boala si am doi copii,o fata de 28 ani si un baiat de 23ani.fiica este plecata in america si nu am vazut-o de multi ani.fiul a promis ... (vezi toată discuția)
Raspunsuri contradictorii, cine ma poate lamuri corect ??? multumesc !! narcisa_salbatica narcisa_salbatica Am adresat in repetate randuri diverse intrebari legate de urmatoarea speta: am instrainat o masina DOAR cu un contract de vanzare cumparare la notarul public; ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sandel radovici sandel radovici salut,ma numesc sandel R. si as avea o intrebare pt.dvs.Se poate \"strica\" un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si de catre cine? (vezi toată discuția)