avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de nastere

buna seara,mi-am pierdut certificatul de nastere,cum ar trebui sa procedez mai departe pentru a avea o copie legalizata a acestuia
?Tin sa precizez ca eu sunt plecata in spania si as dori sa intreb daca s-ar putea ca copia sa o scoata fiica mea in numele meu?si in ce localitate ar trebui sa o cer ?in cea natala sau de domiciliu?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
anabia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 19:45, 1 Noiembrie 2010
solicitati un duplicat de la starea civila
Trebuie sa faceti o procura autentica fiicei dvs(la consulat sau la ambasada romana din Spania) pentru a solicita un duplicat al certificatului de nastere ,cererea urmand a fi depusa la locul unde v-ati nascut ,care poate fi diferit de cel al locului unde domiciliati in mod statornic.
Certificatul de nastere se elibereaza numai titularului actului sau persoanei mandatate pe baza unei procuri notariale speciale.
PROCURA poate fi intocmita la misiunea diplomatica sau oficiul consular de cariera al Romaniei din tara in care mandantul isi are domiciliul, resedinta, ori se afla temporar.
Procura se mai poate intocmi si la un notar din tara respectiva, in acest caz este necesar sa fie aplicata Apostila conform Conventiei de la Haga din 1961, sau supralegaliza dupa caz,
Procura va cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele elemente:
- Numele, prenumele si domiciliul celui care mandateaza;
- Numele, prenumele si domiciliul celui care este mandatat;
- obiectul mandatului care trebuie sa fie special (sa se arate actul de stare civila care urmeaza a fi obtinut de mandatar, precizarea unor date suplimentare cu privire la locul si data incheierii actului respectiv).

Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Eu va recomand o cale si mai simpla:
-mergeti la consulat sau ambasada
-in fata ofiterului de stare civila de acolo completati declaratia si cererea de eliberare a unui duplicat
-ofiterul de stare civila va cere actul din tara, act pe care il veti ridica de la consulat/ambasada

Sincer nu vad de ce v-ati complica cu procura.,
Solutionarea unei cereri adresate unui consulat roman pentru eliberarea unui act de stare civil-duplicat va dura cateva luni de zile ,pe cand solutia propusa de noi ceilalti cu procura dureaza foarte putin,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat nastere de tip vechi cu cel nou delira16 delira16 Buna ziua as avea si eu nevoie de putin ajutor.Sunt plecata din tara de peste 3 ani si as dori sa imi schimb certificatul de nastere de tip vechi pe cetrificat ... (vezi toată discuția)
Eliberarea duplicatelor certificatelor de stare civila - nastere, casatorie, deces Ares-3 Ares-3 • Certificatul de nastere se elibereaza numai titularului actului, sau persoanei mandatate pe baza unei procuri notariale speciale/ imputernicire ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere nou micatalin71 micatalin71 As dori sa stiu cum as putea sa imi schimb si eu certificatul de nastere cu cel nou - international, avand in vedere ca sunt plecat din tara, in Germania. (vezi toată discuția)