avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare certificat nastere de tip vechi cu cel nou
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare certificat nastere de tip vechi cu cel nou

Buna ziua as avea si eu nevoie de putin ajutor.Sunt plecata din tara de peste 3 ani si as dori sa imi schimb certificatul de nastere de tip vechi pe cetrificat de nastere european,certificatul vechi este la mama mea in tara si ma intrebam daca este vreo posibilitate ca ea sa imi schimbe ceriticatul si pe urma sa mi-l trimita mie.Daca este posibil imi puteti spune ce trebuie facut pt a obtine unul. Multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:34, 10 August 2012
Este foarte bine ca mama are certificatul vechi.
Ii puteti face o procura speciala de preferat la Consulatul Romaniei pentru ca va fi in limba romana.

PROCURA poate fi intocmita la misiunea diplomatica sau oficiul consular de cariera al Romaniei din tara in care mandantele isi are domiciliul, resedinta, ori se afla temporar.
PROCURA se mai poate intocmi si la un notar din tara respectiva, in acest caz este necesar sa fie aplicata Apostila conform Conventiei de la Haga din 1961, sau supralegaliza dupa caz,
PROCURA va cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele elemente:
- Numele, prenumele si domiciliul celui care mandateaza;
- Numele, prenumele si domiciliul celui care este mandatat;
- obiectul mandatului care trebuie sa fie special (sa se arate actul de stare civila care urmeaza a fi obtinut de mandatar, precizarea unor date suplimentare cu privire la locul si data incheierii actului respectiv)

[ link extern ]

Mama va trebui sa aiba cu ea cartea de identitate + vechiul certificat, sa completeze o cerere la Starea Civila de la locul dvs. de domiciliu sau de nastere si sa plateasca o taxa.
puteti obtine direct noul certificat prin Consulatele Generale ale Romaniei din taa unde locuiti. Depuneti o cerere si actele necesare platiti o taxa si vi se va rezolva situatia fara sa puneti mama pe drumuri.
Daca ii faceti mamei procura pentru a va ridica certificatul, imputerniciti-o sa vi-l si apostileze la prefectura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere anabia anabia buna seara,mi-am pierdut certificatul de nastere,cum ar trebui sa procedez mai departe pentru a avea o copie legalizata a acestuia ?Tin sa precizez ca eu sunt ... (vezi toată discuția)
Eliberarea duplicatelor certificatelor de stare civila - nastere, casatorie, deces Ares-3 Ares-3 • Certificatul de nastere se elibereaza numai titularului actului, sau persoanei mandatate pe baza unei procuri notariale speciale/ imputernicire ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere nou micatalin71 micatalin71 As dori sa stiu cum as putea sa imi schimb si eu certificatul de nastere cu cel nou - international, avand in vedere ca sunt plecat din tara, in Germania. (vezi toată discuția)