avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere nou
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere nou

As dori sa stiu cum as putea sa imi schimb si eu certificatul de nastere cu cel nou - international, avand in vedere ca sunt plecat din tara, in Germania.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:29, 30 Septembrie 2011
Puteti imputernici pe cineva din tara, de la locul dvs. de domiciliu, prin procură specială notarială apostilată conform Convenţiei de la Haga sau procură specială consulară (eliberată de Ambasada sau Consulatul României din Germania), în care sa fie menţionat in mod expres pentru obţinerea certificatului de nastere de la starea civilă.

Completare
PROCURA va cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele elemente:
- Numele, prenumele si domiciliul celui care mandateaza;
- Numele, prenumele si domiciliul celui care este mandatat;
- obiectul mandatului care trebuie sa fie special (sa se arate actul de stare civila care urmeaza a fi obtinut de mandatar, precizarea unor date suplimentare cu privire la locul si data incheierii actului respectiv).

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere anabia anabia buna seara,mi-am pierdut certificatul de nastere,cum ar trebui sa procedez mai departe pentru a avea o copie legalizata a acestuia ?Tin sa precizez ca eu sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat nastere de tip vechi cu cel nou delira16 delira16 Buna ziua as avea si eu nevoie de putin ajutor.Sunt plecata din tara de peste 3 ani si as dori sa imi schimb certificatul de nastere de tip vechi pe cetrificat ... (vezi toată discuția)
Eliberarea duplicatelor certificatelor de stare civila - nastere, casatorie, deces Ares-3 Ares-3 • Certificatul de nastere se elibereaza numai titularului actului, sau persoanei mandatate pe baza unei procuri notariale speciale/ imputernicire ... (vezi toată discuția)