avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice asociere licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

asociere licitatie

Buna ziua,
In legislatie se prevede faptul ca la participarea in asociere la licitatii publice,resursele grupului se cumuleaza;este valabil si in cazul demonstrarii experientei similare (ex.daca este nevoie de un contract de 10 lei,se poate cumula un contract de 7 lei de la un asociat si un altul de 3 lei de la alt asociat).
Cel mai recent răspuns: alexandra.ghnas , utilizator 19:15, 29 Octombrie 2010
Asta depinde de modul cum este formulata cerinta in fisa de date. Daca se solicita prezentarea, ca experienta similara a unui contract cu valoare de 10 lei, trebuie prezentat numai un contract cu valoarea respectiva, de catre oricare dintre asociati, nu se pot cumula valorile a doua contracte.:)
Nu exista asa ceva !!! Contractele nu se pot cumula (insuma) , este imperios necesar a se prezenta un singur contract cu valoarea minima impusa de caietul de sarcini ....
Buna ziua,

Pare o masura restrictiva prezentarea unui singur contract de o anumita valoare. Depinde cum este formulat in fisa de date. Pentru respectarea principiilor cuprinse in legislatia achizitiilor publice, nu vad de ce nu ar accepta cumularea valorilor a unui singur contract de la fiecare asociat. Cel mai bine sa faceti o solicitare de clarificari la Autoritatea Contractanta.
art 9 din HG925:
a) suma valorilor/cantitatilor de produse furnizate, servicii prestate si lucrari executate, incluse in contractul/contractele prezentat/prezentate de catre operatorul economic ca dovada a experientei lui similare, sa fie mai mare decat valoarea/cantitatea de produse/servicii/lucrari ce vor fi furnizate/presate/executate in baza contractului care urmeaza sa fie atribuit;

Trebuie respectata de catre ofertant suma/cantitatea solicitata. Daca se accepta mai multe contracte cumulate prin Fisa de date, pot fi prezentate de ambii asociati.
Numarul contractelor solicitate se stabileste prin Fisa de date. In general AC accepta mai multe contracte cumulate, mai ales la valori mari.
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
vlad nicolae, moderator
in situatia in care se cere prezentarea unui contract - experienta similara - de o valoare mare (adica spre ex 10 miliarde lei vechi) se poate ca CNSC sa spuna ca este restrictiva. sincer, cred ca in aceasta situatie ar avea dreptate ...
cel mai bine aste atunci cand folosesti o formulare de genul contract/contracte in valoare de .... asa esti sigur ca nu vei fi contestata
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
alexandra.ghnas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta similara alexandru_grigoras alexandru_grigoras Buna ziua, Am urmatoarea situatie... Se da executarea unei lucrari compusa din: lucrari hidrotehnice, lucrari de constructii civile si lucrari de drumuri. ... (vezi toată discuția)
Interpretare dovedire experienta similara la o licitatie membruev membruev Va supun atentiei urmatoarea speta: La o procedura de atribuire in Fisa de Date autoritatea contractanta(AC) a solicitat pentru dovedirea experientei ... (vezi toată discuția)
Reducere 50 % la imm experienta similara melcsy melcsy stie cineva ca reducerea de 50 % se aplica si la experienta similara sau se poate compune din 2 contracte? MM-urile propun reducerea cu trei sau patru ... (vezi toată discuția)