avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice reducere 50 % la IMM experienta similara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

reducere 50 % la IMM experienta similara

stie cineva ca reducerea de 50 % se aplica si la experienta similara sau se poate compune din 2 contracte?

MM-urile propun reducerea cu trei sau patru procente a contributiilor sociale si cu minimum 50% a impozitului pe cladiri si teren, raportat la scaderea valorii de piata a acestora, precum si cresterea accesului la achizitiile publice prin reducerea pentru IMM-uri cu 50% a conditiilor stabilite pentru experienta similara

Legea a intrat in vigoare sau nici nu este inca elaborata?
Cel mai recent răspuns: artgon , utilizator 10:36, 4 Noiembrie 2009
Legea 346/2004 prevede doar:
"Art. 16
(1)Guvernul, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi autorităţile publice locale trebuie să încurajeze creşterea ponderii întreprinderilor mici şi mijlocii în valoarea contractelor de achiziţii publice de bunuri materiale, lucrări şi servicii, urmărind ca această pondere să atingă un nivel comparabil cu contribuţia acestora la realizarea produsului intern brut.
(2)Întreprinderile mici şi mijlocii beneficiază de reduceri cu 50 % pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garanţia pentru participare şi de garanţia de bună execuţie, cerute în achiziţiile publice de produse, lucrări şi servicii....."
deci reducerea nu se aplica la experienta similara. Aceasta insa poate fi demonstrata conform " Art. 9
În sensul prevederilor art. 8 alin. (1), se prezumă că cerinţele minime de calificare sunt disproporţionate în raport cu natura şi complexitatea contractului de achiziţie publică ce urmează să fie atribuit, dacă se impune îndeplinirea unor condiţii cum ar fi:
a)suma valorilor/cantităţilor de produse furnizate, servicii prestate şi lucrări executate, incluse în contractul/contractele prezentat/prezentate de către operatorul economic ca dovadă a experienţei lui similare, să fie mai mare decât valoarea/cantitatea de produse/servicii/lucrări ce vor fi furnizate/presate/executate în baza contractului care urmează să fie atribuit;" HG 925/2006. deci experienta similara se poate demonstra cu 2 sau mai multe contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere licitatie huminiuc huminiuc Buna ziua, In legislatie se prevede faptul ca la participarea in asociere la licitatii publice,resursele grupului se cumuleaza;este valabil si in cazul ... (vezi toată discuția)
Reducerea la jumatate a conditiilor de eligibilitate flor_ile_13 flor_ile_13 In cazul in care participi la licitatie si te incadrezi in cateoria IMM se mai beneficiaza de reducerea de 50% din necesarul la cifra de afaceri, experienta ... (vezi toată discuția)
Interpretare dovedire experienta similara la o licitatie membruev membruev Va supun atentiei urmatoarea speta: La o procedura de atribuire in Fisa de Date autoritatea contractanta(AC) a solicitat pentru dovedirea experientei ... (vezi toată discuția)