avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se poate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se poate?

Sunt un proces de divort din care a rezultat un minor in varsta de 5 ani. Mama bolnava de schizofrenie de 20 de ani cu pensie definitiva de la stat pentru handicap si totusi obtine minorul in instanta. Cum este posibil asa ceva? Puteti sa-mi raspundeti va rog?
Cel mai recent răspuns: pedycab , utilizator 12:46, 29 Octombrie 2010
nu ati avut avocat si instantei nu i sa atras atentia cum se cuvine asupra aspectelor mai sus mentionate
EItotusi ,minorul despre care vorbiti n-avea cum sa rezulte din divort, din casatorie probabil :(( GLumesc.

Instanta tine cont de situatia concreta si de mai multi factori .
Daca nu sunteti multumit (a) de solutia instantei o puteti ataca , in termen legal.
atacati decizia instantei, ar fi bine sa aveti avocat.
mai ales ca minorul are doar 5 ani, e mare pacat sa creasca langa un om bolnav
Da este adevarat minorul a rezultat din casatorie . Greseala de exprimare.
Fosta sotie i-mi permite sa vizitez copilul doar in fata blocului.
Cu toate ca toti martorii mei si chiar si ai ei m-au sustinut copilul a fost audiat de catre judecator si i-a fost incredintat mamei. Eu nu am mai stat singur de vorba cu copilu meu de mai bine de un an. Pot ataca in instanta decizia dar parca nu as cunoaste dinainte decizia. Mai ales in Romania cand din start porneste un divort sa acorde copilul catre mama. Chiar daca aceasta nu are venit decat o pensie de 250 lei chiar daca este bolnava de schizofrenie paranoida,chiar daca tata-l are conditii mai bune si un salar decent . De aceea ma surprinde decizia unor judecatori:cum poti da copilul unui om bolnav doar pe considerentul ca binele copilului este langa mama. Daca se intamla ceva cu copilul meu acel om se va putea privi in oglinda? Stiind ca la un moment dat in viata a luat o decizie care din start toata lumea o considera gresita. Cum poti sa incredintezi un copil unui om bolnav? Deci ,dragi prieteni,eu unul am ramas socat de solutiile pe care din pacate le dau magistratii nostri in Romania. Va multumesc.
O solutie "stramba" poate fi indreptata printr-o alta.Conditia este sa uzati de caile prevazute de lege, mai aveti inca doua- apel si recurs.
In apel puteti solicita suplimentarea probatoriilor-atat cu interogatoriul mamei pe capatul de cerere privind incredintarea, daca nu l-ati administrat la fond, cat si cu martori si inscrisuri.
Angajati avocat.

Alte discuții în legătură

Mama poate pierde copilul? allessandra allessandra Am o prietena ce sufera de schizofrenie de cativa ani. Este in plin proces de divort. La mijloc este un copil minor (4 ani). Este posibil sa piarda copilul ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire xmagx2001 xmagx2001 Buna seara, am si eu o intrebare si va rog respectuos sa ma lamuriti si pe mine referitor la situatia urmatoare: - parintii mei au divortat, iar in urma ... (vezi toată discuția)
Pot sa divortez? Cristinamarinescu Cristinamarinescu Buna ziua, scriu in numele surorii mai mari , care este nevazatoare. Ea are varsta de 38 de ani, este casatorita si are un copil cu varsta de 9 ani. Sotul ... (vezi toată discuția)