avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa divortez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa divortez?

Buna ziua,
scriu in numele surorii mai mari , care este nevazatoare. Ea are varsta de 38 de ani, este casatorita si are un copil cu varsta de 9 ani.
Sotul surorii mele este bolnav psihic,are tulburari de comportament, si este internat anual la spitalul de psihiatrie, si este si sub tratament. Din pacate acesta nu ea tratamentul si foarte violent, nu de multe ori sora mea abia a scapat din mainile lui, a strans+o de gat , dar el a facut acest lucru si nepotului meu.Vorbeste cu copilul pornografic, si copilul este si el in stres continu.In prezent sora mea a fugit din nou de acasa cu copilul,sotul refuza sa se interneze acum,si chiar vrea sa renunte la pensia lui de handicap.
Pensia lui este de 300 de lei, sora mea aducand venitul in casa. Desi este nevazatoare,face toate treburile casei, gatit, curat, calcat,spalat.Copilul asi iubeste mama foarte mult , si ai este frica de tatal sau.
Sora mea doreste sa divorteze,dar din pacate a ramas foarte descurajata deoarece a vorbit cu cativa avocati si au descurajat-o cu privire la divort.
As dori sa stiu, ar putea in cazul divortului ca sora mea sa piarda custodia copilului,deoarece este nevazatoare?Atat eu cat si familia parinntii fratii matusile , o sprijinim si vrem sa o ajutam.Frica surorii mele este de asemenea caci sotul ar cautao in timpul sau dupa divort si ar putea chiar sa o ucida,pentru ca este razbunator si violent.Este o lege in Romania.precum sotul sa nu se apropie de sotie si chiar de copil ,pentru ca sunt in pericol?
De asemenea daca nu va divorta , sora mea poate sa plece cu copilul de acasa si sa locuiasca in alta parte ,deoarece este in pericol datorita sotului ei?
Mai avem o sora in Canada si ne gandim ,in cel mai rau caz ,sora mea ar avea dreptul sa plece cu copilul in Canada si sa locuiasca acolo?
Va multumesc.apreciez sfaturile d-voastra.As aprecia daca am putea lua legatura cu un avocat bun, care sa ne ajute in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:08, 19 Noiembrie 2010
faptul ca sora dvs e nevazatoare nu e un motiv temeinic ca sa nu obtina tutela copilului. e indicat sa divorteze si pt binele copilului sa nu mai creasca intr-un mediu ostil si conflictual.
fara sa dea divort si fara sa aiba copilul in incredintare, nu poate pleca cu copilul in canada fara acordul sotului.
sa dea divort, motive are destule. in privinta ordinului de restrictie , cred ca se va aproba curand.
are sanse sa-i fie incredintat copilul, mai ales ca poate proba ca se descurca f bine. oricum instanta nu ii va incredinta copilul unui parinte bolnav psihic si violent
buna ziua.
daca se poate demonstra boala psihica a sotului dansei, cu inscrisuri, are sanse sa obtina custodia minorului .
in timpul procesului de divort, parintii dvs. sa o sustina si sa declare in fata judecatorului ca ii vor acorda tot sprijinul necesar surorii dvs., ca vor avea grija de dansa si de o vor sprijini si in ceea ce priveste cresterea minorului.
chiar daca este nevazatoare, instanta daca va vedea ca are sprijin din partea parintilor si a rudelor , ii poate acorda custodia minorului.
dar asa cum v-am spus deja trebuie sa probeze in fata instantei de judecata boala psihica a sotului si violenta acestuia .
va avea nevoie de inscrisuri , de doi martori .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor a_alinutzaa a_alinutzaa buna seara am un copil de 3 ani pe care l am luat cu mine in momentul parasirii sotului am luat copilul cu mine si l am dus la parintii mei dupa care am ... (vezi toată discuția)
Divort / custodie isabella2 isabella2 Buna ziua, Fratele meu doreste sa divorteze pe motivul infidelitatii si a neglijentei sotiei fata de copil, copilul are 1 an si 3 luni, el doreste custodia ... (vezi toată discuția)