avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Expertiza e obligatorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Expertiza e obligatorie?

Buna ziua,
In cadrul litigiului de munca ,am cerut despagubiri egale cu salariile si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat.Intrebarea mea :este cine face calculul acestor despagubiri?Acest calcul l-as putea face eu si verifica angajatorul,sau l-ar putea face angajatorul si sa verific eu,sigur ne-am intelege cumva.Nu as vrea expert, deoarece exista posibilitatea teoretica sa pierd si sa mai platesc pe deasupra si expertul.

Voi fi intrebata daca solicit expert?Pot raspunde ca nu?

Se va stabili expert din oficiu?Cine va plati?

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 18:34, 3 Noiembrie 2010
Iulia-ana a scris:

Buna ziua,
In cadrul litigiului de munca ,am cerut despagubiri egale cu salariile si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat.Intrebarea mea :este cine face calculul acestor despagubiri?Acest calcul l-as putea face eu si verifica angajatorul,sau l-ar putea face angajatorul si sa verific eu,sigur ne-am intelege cumva.Nu as vrea expert, deoarece exista posibilitatea teoretica sa pierd si sa mai platesc pe deasupra si expertul.

Voi fi intrebata daca solicit expert?Pot raspunde ca nu?

Se va stabili expert din oficiu?Cine va plati?

Multumesc !

Expertiza se propune de către reclamant prin cererea de chemare în judecată, sau cel mai târziu la prima zi de înfăţişare, în condiţiile art.132 C.proc.civ., iar de către pârât prin întâmpinare sau cel mai târziu la prima zi de înfăţişare, dacă pârâtul nu este reprezentat sau asistat de avocat, ori dacă întâmpinarea nu este obligatorie, precum şi la termenul stabilit în condiţiile art.132 alin.1 teza a II-a C.proc.civ.

De asemenea, în baza art.129 alin.5 C.proc.civ., expertiza poate fi dispusă şi de către instanţă din oficiu, după punerea în discuţia prealabilă a părţilor .
Iulia-ana a scris:

Atunci,ar fi mai bine sa fac o precizare la actiune si sa solicit eu suma ?Si daca angajatorul nu e de acord ,sa ceara el expertiza?Cand sa fac asta?

Din cate inteleg drepturile de care faceti vorbire nu constituie capat de cerere ele aflandu-se in subsidiar.
Fiti sigura ca daca o sa castigati (mult succes!!!) nu o sa-i mai convina angajatorului sa ceara expert si vi le va calcula el, dumneavoastra ramanandu-va sarcina sa verificati sa nu va "fure din greseala".
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Am postat mesajul simultan cu al d-voastra @ freelis.Am inteles,dar eu nu am cerut prin chemarea in judecata ,expert.La prima intampinare ,angajatorul nu a depus nici el cerere pentru expert ,am facut o completare si la cel de-al doilea termen nu am mai primit intampinare la cea de-a doua completare,in schimb ei au primit precizarea mea la actiune.Asa ca acum am primit un nou termen ,ar urma prima infatisare si nimeni nu a cerut expert.Si in plus,fiind vorba de propunere,nu as face o astfel de propunere.
Asa cum am mai spus, în baza art.129 alin.5 C.proc.civ., expertiza poate fi dispusă şi de către instanţă din oficiu, după punerea în discuţia prealabilă a părţilor .
În situaţia în care expertiza este ordonată din oficiu, instanţa va stabili partea care va avansa onorariul, însă poate dispune ca acesta să se avanseze de ambele părţi (art.171 ind.1 C.proc.civ.)
Voi lasa instanta sa ordone acea expertiza ,dar voi face si eu o precizare la actiune si sa stabilesc exact cat cer .Calculul o sa-l fac respectand tot ce se aduna(sporuri obisnuite) sau se scade, la un salariu(impozit,cas...).
Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti alex11dan alex11dan societatea la care am lucrat,nu mi-a platit ore suplimentare,i-am dat in judecata in aprilie 2010,au trecut vreo 5-6 infatisari de atunci iar pe data de 27 01 ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in litigiu munca-drepturi banesti ContSters155865 ContSters155865 Intrebare: cine plateste expertul contabil intr-un litigiu de munca, sau mai bine zis, daca se castiga procesul de catre reclamant (angajat) paratul ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru neplata salariului Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna ziua Urmeaza sa intocmesc o cerere de chemare in judecata a angajatorului pentru neplata salariului. As dori un sfat pentru ca nu am mai facut asta pana ... (vezi toată discuția)