avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

tatal meu a mostenit de la tatal sau o suprafata de 36ari printr/un act intocmit la judecatoria Botosani in 1933. tata a decedat in 1984.in 1991 mama scoate de la primarie adeverinta prin care solicita doar 27ari de gradina, fara a lua in calcul suptafata curtii care intra in cei 36 de ari .prin act de mostenitor eu am de la tata patrea lui de casa cu terenul din curte, iar mama mi/a dat partea ei cu conditia de intretinere pana la moarte.mama a decedat in 1999.de la primarie au spus ca nu pot face act de proprietate decat pe 27 de ari pentru ca atat sunt pe adeverinta si au cerut certificat de mostenitor al mamei , dar mama nu are certificat de mostenitor pe acest pamant pentru ca tata murind in 1984 pamantul era la CAP. CE ACTE IMI TREBUIE PENTRU A OBTINE TITLU DE PROPRIETATE PE ACEST PAMANT
Cel mai recent răspuns: Gabor-Tiberiu Gergely , Consilier juridic 20:07, 2 Noiembrie 2010
Atata timp cat aveti o adeverinta de validare inseamna ca auotrii dumneavoastra au formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate . In acest caz comisia locala de fond funciar trebuia ca kla validarea dreptului de proprietate sa iaba in vedere registrul agricol al autorilor Borderoul Populatiei si Expluatatiilor Agricole , orice act primar de proprietate, inclusiv declaratii de martor.
Primul pasa este acela de a formula o cerere prin care sa solicitati comisiei locale in xerocopie toate actele care au stat la baza adeverintei de validare , precum si daca a fost eliberat proces verbal de punere in posesie sau titlul de proprietate .
De regula prin practica instantelor de judecata s-a statuat ca importanta este cererea de reconstituire adresata comisiei , ci nu suprafata si loturile de teren aratate in cuprinsul acesteia, dovada dreptului fiind facuta cu actele indicate mai sus .
Sfatul meu este sa consultati un avocat .
exact,pt ca dovada dreptului de proprietate nu se face cu cererea sau adeverinta emisa in urma acesteia ci cu copia de pe registru,actele de propr sau cartea fun acolo unde e cazul,copii arhive etc.
deci dupa ce primiti raspunsul actionatii in judecata,si da,va trebuie un avocat pt ca procedura nu e usoara
HOTÃRÂRE nr.890 din 4 august 2005
pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum şi punerea în posesie a proprietarilor
Art. 9. - (1) Lucrările privind stabilirea dreptului de proprietate pentru foştii membri ai cooperativelor agricole de producţie şi pentru celelalte persoane prevăzute de lege se desfăşoară de comisiile comunale, orăşeneşti sau municipale, după caz, luându-se în considerare suprafaţa terenurilor aduse în cooperative, preluate de acestea în baza unor legi speciale, sau în orice alt mod de la membrii cooperatori. Suprafaţa adusă în cooperativă este cea care rezultă din actele de proprietate, cartea funciară, cadastru, cererile de înscriere în cooperativă, registrul agricol de la data intrării în cooperativă, evidenţele cooperativei sau din orice alte probe, inclusiv declaraţii ale martorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am acte pe tot terenul.... tutuianu tutuianu In 1938 strabuni mea avea un teren de 15 ari. intr-o zi 2 veri (de gradul 2-3) au venit sa locuiasca la strabunica mamei. Aceasta leau dat cate un petic de ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept de propietate iongiurca iongiurca Stimate doamne(domni), va rog respectos sa ma sfatuiti intr-o problema tare incurcata ; -am facut cerere in 1991 in baza L/18 pt.o supraf.in intravilan ... (vezi toată discuția)
Avem drept de uzucapiune? ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tatalui meu ia construit bunicul o casa cam prin 1968 , deatunci parintii mei folosesc terenul de sub casa si inca vreo 15 arii in spatele surii, nu ... (vezi toată discuția)