avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se aplica in haosul legislativ din invatamant ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se aplica in haosul legislativ din invatamant ?

Legea 330/2009 a abrogat mai multe articole si Statutul personalului didactic .De exemplu,a fost scos din vigoare art.50(12) -"Personalul didactic beneficiaza de premii si de alte drepturi banesti prevazute de lege si de contractul colectiv de munca."...dar art .95 din Statut a ramas in vigoare "(1)Personalul didactic de la toate nivelurile invatamantului are drepturi si obligatii care decurg din legislatia in vigoare, din prezentul statut din Carta universitara, precum si din prevederile contractului colectiv.de munca.In Contract avem prinse ,in anul scolar2010-2011 mai multe sporuri si prime...calculator,penibilitate, prime de pensionare.In acesta situatie se aplica prevederea cea mai favorabila angajatului?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 08:59, 7 Noiembrie 2010
Anexa II, cap I B, reglementari specifice invatamant
1.Dupa parerea mea art..3 se refera la drepturile care vor fi NEGOCIATE ...si nu la drepturile care deja fac parte din actualul contract.In viitor se va negocia potrivit acelui articol...daca va mai fi in vigoare.
2.Art.6 se refera la sporuri stabilite prin legi sau hotarari ale Guvernului...Dar CCm nu este lege,legea partilor?

Art. 1
(1) Salarizarea personalului autoritatilor si institutiilor publice care si-au schimbat regimul de finantare, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, din institutii finantate integral din venituri proprii in institutii finantate integral sau partial de la bugetul de stat se realizeaza potrivit prevederilor contractelor colective de munca legal incheiate, pana la implinirea termenului pentru care au fost incheiate, in limita cheltuielilor de personal aprobate....daca finanatarea per elev acopera bani sufiecienti nu ar tebui s afie o problema acordarea celor sporuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare sporuri Lupes Fenina Lupes Fenina As dori sa stiu daca se mai acorda sporul de biblioteca, conform Hotararii Nr.3/25 iunie 2009 ?! Multumesc! (vezi toată discuția)
Sporuri stabilite prin ccm liviu1978 liviu1978 buna ziua , am si eu o intrebare: o [b]insitutie publica finantata integral din venituri proprii [/b]poate acorda pein CCM sporuri si premii pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate contract colectiv de munca ContSters70098 ContSters70098 O intrebare, va rog, la care nu mai stiu ce raspuns sa am! In situatia in care intr-un contract colectiv de munca la nivelul unui grup de unitati s-au ... (vezi toată discuția)