avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... amortizare calculator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

amortizare calculator

Am achizitionat un laptop in calitate de titular de intr.indiv. Va rog sa-mi precizati modul de amortizare aplicabil si perioada de amortizare (inclusiv temeiul legal). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristian_conea , utilizator 20:53, 1 Noiembrie 2010
H.G. 2139/2004 - pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe
Catalog din 30/11/2004 privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe:
Codul 2.2.9. - Amortizare calculatoare electronice şi echipamente periferice - intre 2 ani si 4 ani


Codul Fiscal
Art. 24 alin. 6 lit. b în cazul echipamentelor tehnologice, respectiv al maşinilor, uneltelor şi instalaţiilor, precum şi pentru computere şi echipamente periferice ale acestora, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare liniară, degresivă sau accelerată;
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autocamion marianasim marianasim Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la amortizarea unui camion de transport marfuri proprietatea unei societati care are acest obiect de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile la un pfa la venit real it popaica popaica Buna ziua Sunt un pfa la venit real cu activitate in IT. Ma intereseaza daca cumpararea unui laptop ( este un MAC necesar desfasurarii activitatii ) pe PFA ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine sa fac ? iuli-ana iuli-ana societatea a achizitionat utilaje poligrafice ( cutter, tampograf) la preturi ce depasesc 1800 lei fara tva, conform catalog ele se incadreaza la o perioada de ... (vezi toată discuția)