avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile la un pfa la venit real IT
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile la un pfa la venit real IT

Buna ziua
Sunt un pfa la venit real cu activitate in IT. Ma intereseaza daca cumpararea unui laptop ( este un MAC necesar desfasurarii activitatii ) pe PFA in valoarea de aprox 8000 lei se incadreaza la cheltuiala deductibila totala sau partiala?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:05, 10 Iulie 2019
Daca este cumparat cu factura pe pfa, el este incadrat la categoria mijloacelor fixe, se completeaza fisa mijlocului fix si calculeaza planul de amortizare in functie de durata normale de funcţionare (alegeti de exemplu 3 ani) se deduce in fiecare din cei tei ani doar valoarea rezultata 8000 lei pret de cumparare din factura/3 ani. Se trece si in registrul inventar la data din factura si chitanta.
H.G. 2139/2004 - pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe
Catalog din 30/11/2004 privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe:
Codul 2.2.9. - Amortizare calculatoare electronice şi echipamente periferice - intre 2 ani si 4 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare calculator cristian_conea cristian_conea Am achizitionat un laptop in calitate de titular de intr.indiv. Va rog sa-mi precizati modul de amortizare aplicabil si perioada de amortizare (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Achizitie laptop pentru pfa nou infiintat yadlla yadlla Buna ziua, Am infiintant un PFA, iar pentru inceperea activitatii am nevoie de un laptop. Valoarea acestuia este de 10.000 de lei. Doresc sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2009 pdennyy pdennyy Ce se intelege , concret, prin aparatura birotica, asa cum face referire art. 24 alin.1 lit. b. din OUG 34/2009? (vezi toată discuția)