avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de pensie

Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru a contesta in instanta decizia de pensionare in cele 45 de zile prevazute de lege si in ce instanta se poate contesta ???
Am iesit la pensie la limita de varsta cu un stagiu de cotizare de 43 de ani si as dori o recalculare a punctajului total in urma caruia s-a calculat pensia deorece un coleg care a avut sariu mai mic, fara grupe si cu un stagiu de cotizare mai mic a iesit cu pensie mai mare.....nu stiu ce sa mai zic.....

Va multumesc frumos,
Ion George
Eu inteleg, pe scurt, ca fostul angajator v-a comunicat in instanta o adeverinta in care sporurile cu caracter nepermanent sunt evidentiate separat. Mai inteleg ca in aceeasi adeverinta sunt evidentiate si veniturile pentru care s-a retinut si virat CAS, dar aceste venituri nu corespund cu cele inscrise in carnetul de munca (in buletinul de calcul aferent deciziei presupun ca se regasesc veniturile din carnetul de munca).

La intrebarea de mai jos raspunsul este "nu".
Pot cere in instanta recalcularea pensiei pe baza contributiilor avute la CAS conform Statelor de Plata ???

Teoretic, orice recalculare a drepturilor de pensie presupune depunerea la casa de pensii, anterior sesizarii instantei, a unei cereri insotite de adeverinta. Doar daca raspunsul casei de pensii este negativ sau casa de pensii nu a raspuns solicitarii in termenul legal, persoana se poate adresa instantei.

In cazul dvs. nu exista solicitare catre casa de pensii intrucat angajatorul a emis adeverinta acum, pe parcursul procesului. Sa precizez si urmatorul aspect: dvs. puteti solicita orice instantei, dar aceasta va fi cea care va dispune in final.

Eu raman la solutia pe care v-am dat-o in 9 noiembrie 2010, respectiv obligarea casei de pensii la recalcularea drepturilor de pensie in functie de veniturile mentionate in adeverinta, si apreciez in continuare ca nu este necesara administrarea probei cu expertiza contabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce anume se ia in calcul? marynela1 marynela1 buna ziua, la calculul pensiilor ce anume se ia in calcul salarul brut (total realizat)fara a scadea cotizatiile ( cass, cas, somaj, ),impozit, sau salarul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Adaugare sume procese la calcul contributii pensie aelemarac aelemarac Buna ziua, In ce masura, pentru cadrele didactice, sumele obtinute in urma castigarii proceselor cu statul (de ex cf legii 221), sunt luate in calcul la ... (vezi toată discuția)