avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cartusele pt armele de vanatoare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cartusele pt armele de vanatoare

As dori sa stiu care este legea care interzice pers fizice ,detinatore de permis de arma (vanatoare) reincarcarea cart. de vanatoare din mom ce poti cumpara componentele necesare.
-Nr. de cartuse pe care le poti detine daca ti le incarci singur
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maarria35 , utilizator 19:00, 1 Noiembrie 2010
Realizarea proprie de cartuse, incumba detinerea aparat sertizat+componente -alice,praf,bura,etc
Detinerea in special a materiei de baza ,se poate realiza numai in conditii speciale,
legal prevazute,respectivele persoane fiind inregistrate in evidenta serviciului de specialitate
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
[Realizarea proprie de cartuse, incumba detinerea aparat sertizat+componente -alice,praf,bura,et]

De unde stiti ?Eu chiar eram curios cine+i vanator pe+aici:D
Tatal meu este vanator,dar de 5 ani de zile desi isi plateste taxele nu a mai folosit arma si nici la vanatoare nu a fost din cauza starii de sanatate.In luna Iunie a venit cineva acasa pt verif. armei si i-a gasit
-2 cartuse dimensiune 5 mm , calibru 12mm
-16 tuburi goale de calibru 12 nepercutate cu capse cumparate cu ani in urma de la Asociatia lor a Vanat. si Pesc.
Surpriza vine acum cand este citat la Parchet ca si invinuit pt aceste cartuse.
Intrebarile mele sunt .
-daca nu este permisa reincarcarea cartuselor de pers fizice atunci de ce Asoci. Vanat. le-a vandut
-ce s-ar putea intampla in aceasta situatie
Va multumesc
Incarcarea cartuselor este legal permisa numai acelor persoane aflate in evidenta distincta a serviciului de specilitate ,ca detinatori de substante si componente necesare realizarii individuale de cartuse
Dispozitiile care impun conditiile necesare pentru detinerea de astfel de materiale sunt prevazute de L nr 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor ,HG nr 130/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii,modificat si completat de HG nr 1914/2006 in deplina concordanta cu prevederile Directivei nr 477/1991 a Consiliului Comunitatii Europene,cu privire la controlul achizitionarea si detinerea de arme,modificat si completat de Directiva nr 2008/51/CE
In cazul mentionat,in cursul cercetarii ,urmeaza sa se dispuna expertiza tehnica asupra armei .Concluziile expertizei ,coroborate cu alte probe,urmeaza sa fie analizate de procurorul responsabil,care urmeaza sa dispuna solutie legala
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
ynocentta, utilizator
buniul meu are arma de vanatoare de 40 de ani, are praf de pusca, o forma de turnat alice, presa de facut cartuse...etc... inainte de '90 eram mic si tin minte ca veneau lunar sa verifice seiful in care erau tinute toate astea si arma.
Acum insa nu a mai venit nimeni nici macar sa intrebe ce si cat mai are dar sa le mai si vada....

Tatal tau trebuie sa fie inregistrat acolo cu dreptul de a detine toate astea, incearca sa il intrebi, sau verifica... altfel iti dai seama ca nu e bine.

Alte discuții în legătură

Confiscare speciala ovidiu6 ovidiu6 daca sa dat solutie la un caz de suspiciune de branconaj- neinceperea urmaririi penale este valabila confiscarea speciala a armelor(sa facut si expertiza ... (vezi toată discuția)
Prelungire viza port arma QPzmAL QPzmAL Buna ziua, Am permis port arma in care sunt trecute 2 arme de vânătoare si 2 pistoale neletale unul cu gaz si altul cu alica. Armele de vânătoare le.am ... (vezi toată discuția)
Retragerea permisului de arma de vanatoare Pisi Mia Pisi Mia Am nevoie de o indrumare...Urgent! :(( O persoana care poseda permis de arma de vanatoare este internata intr-un spital de psihiatrie, se constata ca are o ... (vezi toată discuția)