ionelmic a scris:
1. De la ce data o societate este obligata sa pastreze raporturile de munca cu acel angajat care a avut un accident de munca si a fost incadrat in gradul III de invaliditate, bineinteles cu acordul angajatului?
La aceasta intrebare, domnul Tudor v-a raspuns. Nici eu nu stiu sa existe o prevedere care sa oblige unitatea sa va reangajeze. Nu poate fi vorba despre incadrarea in grad de invaliditate cu acordul dvs., asa cum scrieti. Fie comisia de expertiza constata ca este afectata capacitatea dvs. de munca, fie nu.
Nu exista incadrare in grad de invaliditate pentru ca asa doreste cel care este incadrat in grad de invaliditate, ci pentru ca aceasta persoana are capacitatea de munca afectata.
ionelmic a scris:
2. Eu nu am renuntat de bunavoie la pensie, am fost obligat de catre conducere sa renunt, altfel nu ma reangaja.
Prima problema: indiferent ce drepturi ati dori sa obtineti de la fostul angajator, a intervenit prescriptia. Termenul general de prescriptie in aceasta materie este de 3 ani.
A doua problema: indiferent ce drepturi ati dori sa obtineti de la fostul angajator, trebuie sa va adresati instantei. In instanta trebuie sa probati ca ati fost obligat sa renuntati la pensie, cu orice mijloace de proba: inscrisuri, martori etc.
ionelmic a scris:
3. Presupunem ca acest caz s-a intamplat in perioada 2007-2010, ce as fi putut face in acest sens?
Al doilea raspuns de la intrebarea nr. 2 este valabil si in aceasta situatie: cel care se adreseaza instantei trebuie sa probeze, cu orice mijloace de proba, ca a fost obligat sa renunte la un drept.