avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati vs. Magistrati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati vs. Magistrati

Cum considerati ?

Sunt Avocatii slab pregatiti si nu pot conduce un proces sau redactacteaza acte juridice defectuoase sau Magistratii nu sunt pregatiti si nu inteleg opiniile sau cererile Avocatilor.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:04, 16 Martie 2008
GabrielaA a scris:

Depinde care-ti plac! :)

JH a scris:

Sunt merele mai bune decat perele???

:):):)
bv, corect
Toti sunt la fel, insa magistratii au autoritatea oferita de "functie", autoritate pe care adesea, unii o folosesc pt a-si "intimida adversarul" de accea par mai cu "doua perechi de ...". Sa le fie rusinica acelora.
juristnet a scris:

Cum considerati ?

Sunt Avocatii slab pregatiti si nu pot conduce un proces sau redactacteaza acte juridice defectuoase sau Magistratii nu sunt pregatiti si nu inteleg opiniile sau cererile Avoca

parerea mea este ca si avocatii si magistratii au aceeasi facultatedeci au acelasi nivel de pregatire...in schimb sa nu uitam doua aspecte: in primul rand sa luam in calcul ca magistratii - judecatorii au multe, multe dosare pe cap si nu au cum sa tina minte tot ce este scris in ele si cel de-al doilea aspect, dupa cum am vazut la unii colegi avocati, actiunile lor nu sunt explicite.nu toti avocatii se exprima coerent in actiuni si de aceea judecatorii le cer precizari. ;)
De acord cu Nicoleta si cu avokitten.

Alt exemplu: vine un client cu o actiune la mine: divort fara copii, tagada paternitate din casatorie (aia care se solicita desfacuta:D) si stabilirea paternitatii din afara casatoriei. :O

Judecatoarea, minune mare: admite probe pe divort la termenul la care am depus intampinare (de regula o depun inainte, aici nu aveam motiv de celeritate).
Cum dumnezeu desfaci o casatorie pe comun acord (da! am uitat sa va spun asta) desi ceri un martor (comun), cand nu stii daca sunt sau nu copii? #-o

Asadar, doi minunati. sa vezi dupa ce se muta dosarul la alta instanta: aceasta propune disjungerea capetelor de cerere! Pai, cerusem in intampinare... :( Avocatul mamei, nu si nu, ca el ii spune instantei ca e foarte rapid divortul! Sa vezi ca a stat judele 5 minute sa-i spuna ca nu se stie daca sunt copii si nu se stie daca acel copil are tata sau nu ca sa stim admisibilitatea stabilirii filiatiei!!! :((#-o

Totul un amalgam.
Nu cred ca e mare diferenta. Si, apropo de judecatori care se cred nu-stiu-cum zicea aici cineva, sa vezi avocat care urla de se sperie toata sala! X-( 35 de minute, continuu, judecatoarea a consemnat apoi ce a spus avocatul. Nu a fost motamo, da' nici departe... Asa ca, daca vrei sa te impui... Nici n-a primit amenda!

Alte discuții în legătură

Loc de munca gabriela09 gabriela09 Administrator financiar (patrimoniu )studii superioare intr-o scoala ce reprezinta ca post si in grila de salariu se incadreaza .va multumesc (vezi toată discuția)
Studii superioare la buget camitv camitv Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate transforma postul de ajutor analist programator in economist cu studii superioare si daca da as dori si legea ... (vezi toată discuția)
Promovarea in urma terminarii studiilor superioare Mirela Stinga Mirela Stinga Buna ziua. Sunt angajata a unei institutii de inavatamant din Bucuresti in functia de administrator financiar (cadru didactic auxiliar) cu studii medii treapta ... (vezi toată discuția)