avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii superioare la buget
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii superioare la buget

Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate transforma postul de ajutor analist programator in economist cu studii superioare si daca da as dori si legea corespunzatoare, mentionez ca lucrez la comp. statistica din cadrul unui spital de stat , va multumesc .


Cel mai recent răspuns: camitv , utilizator 15:16, 24 Martie 2014
Conform art. 7 alin. (2) din O.G. nr. 15/2008 „promovarea personalului din învățământ încadrat pe funcția de debutant, precum și a personalului didactic auxiliar care a absolvit studii de nivel superior în domeniul în care își desfășoară activitatea se face prin transformarea postului pe care acesta este încadrat într-un post de nivel superior. Absolvenții învățământului superior de lungă sau de scurtă durată, care la data trecerii pe funcția corespunzătoare studiilor absolvite erau încadrați pe funcții cu nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional corespunzător studiilor absolvite, la care se asigură o creștere de până la 20% a salariului de bază avut”.

Din interpretarea textului legal rezultă că transformarea postului nu este facultativă, ci obligatorie pentru angajator, nefiind condiționată de obținerea vreunor aprobări sau de evaluarea angajatului.
Ce treaba are actul normativ invocat de dvs cu un spital?
ma puteti ajuta cu un act normativ ? va rog !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post dupa absolvirea de studii superioare buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa stiu in baza carui articol din legea nr330/2009, se poate face transformarea unui post de studii medii in studii superioare dupa ... (vezi toată discuția)
Promovare validunca validunca am o vechime de 15 ani de referent si 2 ani in economist II, pot sa promovez in economist IA? avand vechimea necesara pentru a promova in aceasta ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual intr o institutie publica madeleine radu madeleine radu buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste promovarea unui angajat-personal contractual dintr-o institutie publica care a absolvit cursurile unei ... (vezi toată discuția)