avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... exercitarea funcþiei de consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

exercitarea funcþiei de consilier juridic

Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de lege,etc.?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:09, 3 Noiembrie 2010
Vedeti statutul functionarilor publici - incompatibilitati
Din acest punct de vedere există incompatibilităţi,însă vreau totuşi să practic şi meseria de consilier juridic în paralel dar fară sa renunţ la calitatea de funcţionar public pentru că este un venit sigur,deşi......este mic.Dacă prestez activitatea de juristconsult la un ONG,non-profit,etc.,ca şi angajat part-time,mă pot înscrie în CCJ şi în acelaşi timp să nu existe starea de incompatibilitate conform legii nr.188/1999 a funcţionarilor publici?

Vă mulţumesc!
Art. 10. din Lg. 514/2003 prevede:
Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
d) functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.
Ma scuzati ca intervin, dar profesia de consilier juridic este incompatibila cu orice alta profesie si deci nu si functie. Astfel, dupa parerea mea, un consilier juridic poate fi angajat cu 2 contracte de munca - unul pe consilier, altul pe manager, sa spunem.

Multumesc.
Cum vine asta - este incompatibil dar poate fi angajat?

Alte discuții în legătură

Functionarul public poate fi lider de sindicat? adabia adabia Consilierul juridic, angajat al unei institutii, poate fi liderul sindical al angajatilor din acea institutie??? Mentionez ca acest consilier juridic este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate agent asigurari - consilier juridic ? papoc papoc Exista incompatibilitate intre functia de consilier juridic la o persoana juridica de drept privat si cea de agent de asigurari? Din cate am inteles exista ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate = consilier juridic / practician in insolventa !? sorina_25 sorina_25 va rog o lamurire..poti fi si consilier juridic si practician in insolventa compatibil in acelasi timp? mai exista starea de incompatibilitate??? (vezi toată discuția)