Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem sa o construim si gardul vecinului mai ramane 1m.
Imi spuneti va rog care este distanta legala care trebuie lasata intre constructie si gardul vecinului, si legea unde scrie asta.
Am fost la urbanism si doamna de acolo a zis ca trebuie lasati 3m, fara nici o explicatie nimic, ca daca nu fac asta nu o sa primim autorizatia de constructie.
Am vorbit si cu arhitectul care prioecteaza casa dar nu stie nimic.
Va multumesc anticipat pentru un raspuns!
Am fost si la pompieri si cei de acolo au zis ca trebuie sa las spatiu cat sa incapa un om...
Dar pe Dna. arhitect sef de la urbanism nu o multumeste nici raspunsul asta.... a zis ca trebuie sa construiesc astfel incat sa las intre mine si vecinul 3m, asta ar insemna ca trebuie sa facem camere labirint fara ferestre sau tip vagon.
Vecinul nu are constructie acolo unde vreau sa ma extind, este doar un gard.
RGU sau RLU... Regulament general de urbanism in litera acestuia se intocmenste un regulament local de urbanism de catre acel "sef" de urbanism local deci singurul lucru condamnabil e ca nu va informat ca exista acel act si ca nu este public in primarie -
ex primria TM:
"constructiile vor puteafi realizate in regim insiruit (atingand ambele limite laterale ale parcelei) cu conditia de a avea obligatoriu asigurat un acces auto in parcela la parterul cladirii, avand minimum 3 m latime
cladirile se vor putea realiza in regim cuplat sau independent cu conditia ca distantele cladirilor fata de
limitele laterale pe care nu le ating, sa fie cel putin egala cu jumatatea inaltimii cladirii, dar nu mai mica de 3
m
Amplasarea constructiilor se va face cu respectarea normelor de insorire conform normelor de igiena
cuprinse in Ordinul nr. 536 din 1997(conf art24RGU)"
Am citit si in RGU si RLU(de pe site-ul primariei), dar nu gasesc o asemenea specificatie(cladirile se vor putea realiza in regim cuplat sau independent cu conditia ca distantele cladirilor fata de
limitele laterale pe care nu le ating, sa fie cel putin egala cu jumatatea inaltimii cladirii, dar nu mai mica de 3
m), sau poate e aplicabil si pentru Sibiu.....!?
sora mea isi face casa in vintu de jos si stiu ca in functie de dimensiunile parcelei si de distantele legale care trebuie lasate,PROIECTANTUL i-a spus cat de mare poate sa faca casa pentru a putea lasa distantele necesare.dar tinind cont ca in zona sibiului sau (sebes) stilul sasesc de a construi casele lipite banuiesc ca au alte conditi, decat parcelele noi.Daca proiectantul nu va poate lamuri banuiesc ca o poate face PRIMARIA si mai exact sectia URBANISM deoarece oricum aveti nevoie de aprobarea lor pt a construi.
Pana acum am contactat 5 arhitecti, niciunul nu stie de asemenea reglementare (cea cu 3m). Toti au zis ca nu e nici o problema, se poate rezolva, pana cand am specificat ca am fost la primarie la Dna. arhitect, care mi-a zis ca nu am voie... toti s-au speriat si au intors-o, dar tot nu stiau de ce nu am voie....
Mai incercam... Dna. arhitect a zis sa gasim pe cineva cabapil care stie legea.
Acuma ce sa zic 5 arhitecti, niciunul nu stia, oare toti sunt incapabili..... imi vine asa de greu sa cred asta.... Dar atunci ce este?! .... mai incercam....