avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati si pe mine in umatoarea problema: momentan sunt in preaviz ( care expira pe 13 noiembrie), fiind concediata in baza art.65 , adica pt desfiintarea postului. As dori sa stiu cand ar trebui sa fac solicitare pentru plata salariilor compensatorii ( nu stiu cate sunt trecute in contractul la nivel de societate si nu stiu daca mi s-ar raspunde daca as intreba ce este specificat in el cu privire la aceste salarii compensatorii) , cum ar trebui sa fac solicitarea (mentionez ca nu imi e foarte drag sa dau ochii cu ei)si daca firma are codul "Cod CAEN 2009 - 4742" (asta ce am gasit pe net la iformatii despre firma) cate salarii se acorda? doua sau 1?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 5 Noiembrie 2010
smeagull a scris:

Multumesc, domnilor, pentru informatia cu inregistrarea contractelor la ITM (personal imi este de mare folos).

In privinta termenului de prescriptie, am intalnit in practica (5 cazuri la nivel de curte de apel) in sensul aplicarii termenului de 3 ani, argumentat ca este vorba de drepturi salariale, nu de aplicarea clauzelor CCM.

Intr-adevar, pentru drepturile salariale termenul de prescriptie este de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura comert vechi si nou Muresan Felicia Muresan Felicia CCm ramura comert a expirat in 19.11.2009,iar o unitate semnatara a acestuia a concediat muncitorii ,incheind carnetele de munca cu data de ... (vezi toată discuția)