avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teapa brd
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teapa brd

Am scos in 2006 de la BRD un credit de nevoi personale de 13000ron si dupa doua saptamani am rambursat integral creditul, platind si comision de rambursare anticipata de 3%. Acum in 2008 in aceasta luna am mers la o banca sa-mi scot un credit si am aflat ca sunt in baza de date cu un credit de 13000ron. aceasta fiind suma creditului de acum 2 ani.Am sunat la BRD Bucuresti si mi-a explicat ca banii pe care i-am rambursat m-i s-au bagat intr-un cont si de acolo se plateste lunar rata, ceea ce nu este normal fiindca eu am rambursat creditul integral, nestiind ce greseala au facut functionarii lor.Mi-a mai spus ca acum am in contul fantoma 9000ron si restul creditului este de 11000ron .Ce este de facut?Ma pot obliga sa platesc diferenta de 2000ron?
Nu cred ca te pot obliga sa platesti diferenta de 2000 lei, deoarece dupa cum ai precizat creditul a fost achitat integral.
Mergeti la BRD cu dovada prin care a-ti achitat integral creditul.
In cazul in care nu ati completat in mod expres o cerere de rambursare anticipata a creditului, banca a procedat in mod corect. In cazul in care ati completat aceasta cerere, puteti sa faceti o sesizare catre Directorul Sucursalei de unde ati contractat creditul, iar in cazul in care nu se solutioneaza favorabil, va puteti adresa Centralei BRD sau instantei de judecata. Succes!
Jee are perfecta dreptate, bancii nu ii pasa ca ati pus toti banii la loc, ci sa fi si cerut rambursarea anticipata. Inteleg totusi ca ati platit un comision de rambursare (anticipata?), verificati ce anume ati platit.
asa este, daca nu se solutioneaza favorabil, ii puteti da in judecata, daca aveti dreptate

depinde ce acte ati semnat

nu cred ca nu se va rezolva, avand in vedere si scandalul in care se afla BRD, si e posibil ca un eventual articol in presa pe aceasta tema sa nu le cada foarte bine
Mai bine luati toate actele pe care le mai aveti de la acea tranzactie si mergeti cu ele la un avocat.
Daca lipsesc din acte, poate faceti niste adrese... sau poate mergeti la o negociere cu banca... Asa se poate lamuri problema si se poate sa nu ajungeti in instanta.

Mai mult, esential pentru dv. este sa terminati repede ca sa va puteti lua imprumutul.
Incercati in notificare sa cereti si despagubiri pentru ca nu v-ati putut lua banutii din alt credit din vina bancii... Cereti numele functionarului...
Etc etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Credit activ dupa 2 ani de la rambursarea anticipata angyca angyca Buna ziua! Am facut un credit la BRD in 2006; in ianuarie 2008 am achitat acest credit. Am achitat suma ramasa de rambursat si comisionul de rambursare ... (vezi toată discuția)
Reesalonare sau rescadentare ancuta2003 ancuta2003 Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un raspuns la problema mea.Am un credit ipotecar in franci elvetieni si la momentul actual a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)